Annonce
Kolding

Politi blev igen tilkaldt: Aktivister gjorde nyt forsøg på at forstyrre Baltic Pipe-projekt

15 blev anholdt af politiet ved Baltic Pipe-demonstration på byggepladsen ved Lillebælt 8. juli. Natten til onsdag blev der gjort nyt forsøg på at forcere hegnet om byggepladsen. Det blev opdaget og de ubudne gæster sendt væk. Politiet rykkede også denne gang ud og afsøgte ifølge avisens oplysninger området efterfølgende. Arkivfoto: Søren Gylling
For 14 dage siden trængte aktivister ind på byggepladsen, hvor der samles rør til gasledningen Baltic Pipe. Et nyt forsøg blev opdaget, og aktivisterne sendt væk. Vagtselskab holder øje døgnet rundt.

Lillebælt: Politiet måtte natten til onsdag rykke til Energinets byggeplads ved Gl. Ålbo, hvor den store gasledning skal samles.

- Der var en gruppe personer, som forsøgte at skaffe sig adgang til byggepladsen, men det blev opdaget. Personerne blev bedt forlade stedet, og det gjorde de. Politiet blev også tilkaldt, men der skete ikke mere, siger projektleder ved Energinet Nina Frøkjær.

Det er knap 14 dage siden, at aktivister imod Baltic Pipe-projektet lykkedes med at skaffe sig adgang til byggepladsen tidligt om morgenen. De lænkede sig fast til kraner og stilladser, inden de blev opdaget.

Annonce


Vi har vagt på døgnet rundt nu. Det er en farlig arbejdsplads med store maskiner og materialer, og vi vil ikke risikere, at hverken ubudne gæster eller ansatte kommer til skade.

Projektleder Nina Frøkjær


Ved en større politiaktion blev aktivisterne efterfølgende fjernet og sigtet for ulovlig indtrængen. 15 personer i alt blev sigtet.

- Øger I overvågningen af pladsen yderligere?

- Vi har vagt på døgnet rundt nu. Det er en farlig arbejdsplads med store maskiner og materialer, og vi vil ikke risikere, at hverken ubudne gæster eller ansatte kommer til skade. Der er skiltet tydeligt med, at der ikke er adgang til byggepladsen for andre end folk, der arbejder med projektet, siger Nina Frøkjær.

Nabo-hensyn

På byggepladsen bliver de store rørstykker samlet til den rørledning, der skal trækkes på tværs af Lillebælt. Arbejdet med at grave det trache, ledningen skal placeres i, slutter i denne uge.

Næste del af projektet bliver at ramme pæle ned i havbunden, så rørledningen bliver trukket i den rette position. I den forbindelse skal der indrettes boblegardiner, som skal skåne marsvin for høj støjbelastning.

Energistyrelsen har i forbindelse med det eksisterende gravearbejde lagt begrænsninger ind for at skåne naboerne ved Gl. Ålbo for larm i aftentimerne.

- Det har betydet, at vi har flyttet vores aktivitet længere ud i Lillebælt i de sene timer, så vi har kunnet opretholde arbejdet uden at genere, siger Nina Frøkjær.

Annonce
Kolding For abonnenter

Følg med i JV's julekalender: Rektor fortæller historien om sit sorte karate-bælte

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce