Annonce
Indland

Politi blev overrasket af aggressiv optræden i Albertslund

Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Fem er blevet anholdt under politiindsats i Albertslund efter bebudet demo af Rasmus Paludan.

- Folk var mere aggressive, end vi havde forventet, siger politiinspektør Mogens Lauridsen i Københavns Vestegns Politi om mandagens uroligheder i Albertslund.

To gange brugte politifolk tåregas mod unge, der havde sat ild til affaldscontainere og lavet uro dels ved Egelundsvej og dels i Kanalens Kvarter.

Unge, der troppede op i anledning af en bebudet demonstration af Rasmus Paludan, begik hærværk og kastede med fyrværkeri.

- At der ville være en så dårlig og aggressiv stemning, havde vi ikke regnet med, siger politiinspektør Mogens Lauridsen om politiaktionen. Et stort antal kampklædte betjente blev udkommanderet.

To moddemonstrationer var anmeldt i anledning af den omstridte stifter af partiet Stram Kurs. Den ene var arrangeret af bevægelsen Black Lives Matter.

Da klokken nærmede sig 17, besluttede politiet at forbyde Rasmus Paludan at demonstrere. Indtil klokken 12 tirsdag må han ikke demonstrere i Københavns Vestegns politikreds.

Indgrebet skete med henvisning til en bestemmelse i politiloven.

Ved 21-tiden mandag havde Københavns Vestegns Politi registreret fem anholdelser. De skyldes blandt andet brandstiftelse og overtrædelse af forbuddet mod maskering.

En anden Rasmus Paludan-demo søndag aften på Nørrebro i København udløste omfattende ballade med ildspåsættelser og vold mod politiet. Muligvis smittede disse begivenheder de unge på Vestegnen.

- Det kan ikke udelukkes, at nogle har ladet sig inspirere, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Mandag har det forlydt, at Paludan også vil optræde tirsdag dels på Blågårds Plads og dels i Avedøre. Men mandag aften har man hos Vestegnens politi ikke modtaget en anmeldelse af en begivenhed i Avedøre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce