Annonce
Esbjerg

Politi efterforsker seksuelle overgreb mod 14-årige i shoppingcenter

En 14-årig pige er blevet voldtaget og en anden 14-årig pige er blevet forsøgt voldtaget i Broen Shopping i Esbjerg. To personer er varetægtsfængslet i sagen. Arkivfoto: JV

To personer er varetægtsfængslede og sigtet for henholdsvis voldtægt og forsøg på voldtægt af to 14-årige piger ved to forskellige episoder.

Esbjerg: Syd - og Sønderjyllands Politi efterforsker for øjeblikket en anmeldelse om voldtægt og et voldtægtsforsøg mod to 14-årige piger i Broen Shopping i Exnersgade.

Det anmeldte fandt sted den 31. marts om aftenen, hvor de to veninder befandt sig i shoppingcenteret.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger skiltes pigerne ved toiletterne. Den ene pige gik ind, mens den anden ventede udenfor. Inden for ved toiletterne skulle to mænd have stået og ventet, og den ene pige skulle være blevet voldtaget, og den anden pige senere forsøgt voldtaget.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel direkte foreholdt oplysningerne, at der er hold i historien.

- Vi kan bekræfte, at to personer p.t. er varetægtsfængslet i forbindelse med efterforskningen af en hændelse den 31. marts om aftenen på Shoppingcentret Broen. En 16-årig dreng er varetægtsfængslet i surrogat, sigtet for voldtægt af en 14-årig pige, og en 20-årig mand er varetægtsfængslet for forsøg på voldtægt af en ligeledes 14-årig pige. Der er tale om to forskellige piger. Anholdelserne fandt sted henholdsvis den 3. april. og den 31. marts, oplyser Mads Dollerup-Scheibel.

Annonce

Varetægtsfængsel

Ifølge Mads Dollerup-Scheibel er de to sigtede personer i grundlovsforhør bag lukkede døre blevet varetægtsfængslet og har efterfølgende fået forlænget deres fængselsfrist, så de nu er varetægtsfængslet frem til den 14. maj.Begge sigtede er afghanske statsborgere.

Politiet ønsker ikke at oplyse yderligere i sagen, da grundlovsforhørene fandt sted for lukkede døre.

Centerchef er berørt

Centerchef i Broen Shopping, Janni Baslund Dam, er bekendt med sagerne.

- Jeg er naturligvis meget berørt af det og ked af det på pigernes og deres familiers vegne, men jeg vil i samme åndedrag sige, at vores sikkerhed er i top, og hændelsen her giver ikke anledning til, at andre skal blive bekymrede. Vi har videoovervågning på alle de steder, hvor vi overhovedet må have det, og vi har i sagen her leveret brugbart billedmateriale til politiets efterforskning, siger Janni Baslund Dam.

Hun vil ikke kommentere eller udtale sig om den specifikke hændelse, så længe der er en efterforskning i gang.

- Hvis nogen vil noget ondt, er det så godt som umuligt at forhindre det, men vi har med den nyeste teknologi inden for overvågning sikret vores kunder og ansatte så godt som overhovedet muligt, siger Janni Baslund Dam

Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Bilist havde narkotika i bilen

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce