Annonce
Tarm

Politi efterlyser vidner: Velforberedte skrottyve stjal 15 ton kobber

Tyvene stjal kobberskrot for mellem 400.000-500.000 kroner fra GPV i Tarm. Foto: Volker Rauch/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Det er anden gang i løbet af sommeren, der bliver stjålet kobberskrot fra elektronik-virksomheden.
Annonce

TARM: De låste porte til GPV’s plads blev brudt op med en kørende gaffeltruck, da tyve natten til søndag brød ind i på virksomheden på Håndværkervej i Tarm.

- De stjal gaffeltrucken fra vores nabo, og et eller andet sted har de også fundet køreplader, som de har lagt ud, fortæller Morten Skaarup, der er fabrikschef på GPV i Tarm.

Trucken blev taget fra Bjerg VVS. Tyvene lagde kørepladerne over et område, hvor grunden ikke var fast, hvorefter de har stjålet ikke færre end 10-12 paller med kobberskrot. Det har en værdi på mellem 400.000 og 500.000 kroner.

Annonce

Travl nat

Politiet formoder, at tyvene har haft en lastbil med til at fragte det tunge skrot på. En palle vejer omkring 1500 kilo, så der er blevet flyttet mindst 15 ton kobberskrot.

- Der må have været en del aktivitet på pladsen om natten. Det er ikke noget, der er gjort på en halv time, siger politiassistent Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing, som gerne vil høre fra vidner, der har bemærket noget i området.


Vi flyttede kobberet fra den bygning. Men vi kan se, at tyvene også har været i den bygning denne gang.

Morten Skaarup, fabrikschef, GPV i Tarm


Tyveriet var velforberedt. Og det kan være de samme tyve, som stod bag et indbrud tidligere på sommeren.

20. juli blev hegnet til pladsen klippet op, hvor efter tyvene brød en dør op og stjal to tons kobberskrot fra en bygning.

Annonce

Bedre sikring

- Vi flyttede kobberet fra den bygning. Men vi kan se, at tyvene også har været i den bygning denne gang, fortæller fabrikschefen.

Morten Skaarup er nu gået i gang med at undersøge, hvordan GPV kan sikre pladsen og skrottet bedre i fremtiden, så skrottyvene holder sig væk.

Politiet fik sikret sig flere spor ved GPV søndag, blandt andet DNA, som nu skal igennem tekniske undersøgelser i håb om, at det giver spor at gå efter.

Har man viden om sagen, kan man kontakte politiet på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce