Annonce
112

Politi intensiverer jagt på flugtbilist, efter cyklist blev kørt ihjel

Politiet mener, at flugtbilisten kørte i en bil, der minder om bilen på billedet. Farven på køretøjet kan være lysere eller mørkere. PR-foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Politiet har endnu ikke fundet den bilist, der stak af fra en ulykke, der kostede en 79-årig mand livet. Men der er nye oplysninger om bilen, som han kørte i.

Varde: Nu går politiet meget målrettet efter den flugtbilist, som onsdag omkring klokken 15.45 stak af fra en dødsulykke på Hjerting Landevej ved Alslev. Her blev en 79-årig cyklist fra Hjerting ramt af en firehjulstrækker. Han døde torsdag formiddag på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Det er ikke lykkedes at finde flugtbilisten, og opfordringer til, at vedkommende melder sig selv, har ikke givet resultat.

- Vi undersøger nu cykel og cyklistens tøj for lakrester og andet, siger Henrik Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Afdøde skal desuden obduceres.

Annonce
Der lå fredag morgen blomster ved ulykkesstedet. Foto: Morten Nielsen

Leder efter en Dodge

Politiet er dog kommet nærmere, hvad det er for en bil, som flugtbilisten kørte i. Politiet mener nu, der er tale om en rødbrunlig pickup-truck med lad af mærket Dodge Ram eller Dodge Dakota. Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer borgere i Esbjerg og i Varde til at henvende sig, hvis de enten selv ejer en sådan bil eller kender nogen, der ejer denne type køretøj.

I en pressemeddelelse fortæller politiet, at bilen ikke standsede ved ulykkesstedet, men fortsatte i sydgående retning mod Esbjerg. Den drejede sandsynligvis til højre ad Hostrupvej og til venstre ad Kokspang Hedevej. Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker at komme i kontakt med vidner, der har lagt mærke til det rødbrune køretøj på denne rute i tidsrummet mellem 15.45 og 16.00. Politiet er især interesseret i at komme i kontakt med en ældre kvinde i et mindre sølvfarvet køretøj samt førerne af to andre biler, som kørte i modsat retning af den rødbrune pickup truck på Kokspang Hedevej, hvor den rødbrune bil måtte køre ud i rabatten, så de tre biler kunne passere. Der er en pluk selv-jordbærplantage, som støder helt op til Kokspang Hedevej. Og jordbærplukkere i tidsrummet mellem klokken 15.45 og 16.00 kan muligvis også have observeret det rødbrune køretøj.

Skader på sidespejæ

Syd- og Sønderjyllands Politi har tidligere oplyst, at bilens højre sidespejl blev beskadiget som følge af ulykken. Det er dog endnu uklart, hvor store skader, der er tale om, så politiet opfordrer borgere til at kontakte politiet, hvis de har oplysninger om et sådant køretøj, uanset om der er synlige skader på sidespejl eller ej. Politiet er desuden interesseret i at modtage henvendelser fra borgere, uanset om det drejer sig om en firmabil eller et privat køretøj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce