Annonce
Esbjerg

Politi jagter gerningsmænd efter knivrøveri mod brugs

Politiet efterlyser to gerningsmænd til et røveri mod Dagli'Brugsen i Tarp.

Tarp: Søndag aften er Dagli'Brugsen i Tarp blevet udsat for et røveri. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Røveriet skete klokken 18.14, da to maskerede mænd kom ind i forretningen og truede personalet med knive. Røverne fik kontanter og cigaretter med sig, før de stak af fra butikken. De løb i retning mod Åsen.

Politiet søger vidner til episoden, og har udsendt et signalement af de to gerningsmænd.

Der var tale om to yngre mænd, der begge var maskeret med en elefanthue og bevæbnet med knive. De beskrives begge som omkring 180 centimeter høje og spinkle af bygning. Den ene var iført grå hættetrøje, arbejdshandsker, sorte Adidas-bukser med hvide striber og sorte sko. Den anden var iført sort Adidas-trøje og -bukser med hvide striber.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 114.

Annonce
To maskerede mænd røvede søndag aften DagliBrugsen i Tarp. Foto: Local Eyes
To maskerede mænd røvede søndag aften DagliBrugsen i Tarp. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce