Annonce
112

Politi leder efter fører af Audi A6: Stak af og kørte mod færdselsretningen på motorvejen

Arkivfoto: Michael Bager
Politiet har både lørdag og søndag eftersat den samme Audi A6. Søndag stak han af fra politiet og kørte mod færdselsretningen på motorvejen.

Eftersættelse: En Audi A6 med registreringsnummer XY 46 487 har undsluppet Sydøstjyllands Politi flere gange.

Senest klokken 12.56 søndag, hvor føreren af bilen ikke ville standse, og stak af fra politiet via motorvejen, hvor den kørte mod færdselsretningen.

- Når vi taler om, at han kører på motorvejen mod færdselsretningen, så er det vigtigt, at vi får ham stoppet, understreger vagtchef Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi skønner, at bilen holder til i Fredericia- og Kolding-området, og vil derfor gerne høre fra nogen, som måtte have set bilen.

Vagtchefen tilføjer, at de nummerplader, som sidder på bilen, ikke hører til køretøjet, og at det derfor ikke har været muligt at finde frem til føreren af bilen ud fra registreringsnummeret.

Mandag morgen lyder meldingen fra Sydøstjyllands Politi, at Audi'en og føreren af den, ikke er blevet fundet. Finn Ellesgaard Nielsen fra Patruljecenter Syd oplyser dog, at 'der arbejdes på højtryk i efterforskningsafdelingen'.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce