Annonce
Tønder

Politi lukker hul: Transit gennem Danmark til og fra Sild er ikke tilladt

Siden mandag formiddag er der atter indsat to færger i fast rutefart mellem Havneby og List på Sild. Men overfarten er stik imod tidligere meldinger ikke åben for tyske campister, der med Danmark som transitland vil benytte færgerne for at komme til Sild. I forgrunden ses færgen RömöExpress, i baggrunden er det SyltExpress. Foto: Rømø Sild-linjen
Tyske statsborgere, der ankommer til den dansk-tyske grænse med ønske om at komme til Sild via færgen fra Rømø, vil blive afvist, hvis man ikke har et anerkendelsesværdigt formål med sin indrejse til Danmark, fastslår dansk politi.
Annonce

HAVNEBY: Det lignede et hul i den ellers lukkede grænse. Men det sætter dansk politi nu en stopper for.

- Tyske statsborgere, der ankommer til den dansk-tyske grænse med ønske om at komme til Sild via færgen fra Rømø, vil blive afvist, hvis man ikke har et anerkendelsesværdigt formål med sin indrejse til Danmark, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Meldingen fra politiet kommer i forlængelse af, at Rømø Sild-Linjen mandag indsatte en ekstra færge på ruten mellem Havneby på Rømø og List på Sild.

At køre transit igennem Danmark til Tyskland vil på grund af Covid-19 restriktionerne ikke være at betragte som et anerkendelsesværdigt formål.

Uddrag af pressemeddelelse udsendt af Syd- og Sønderjyllands Politi

Annonce

Baggrunden

Baggrunden for udvidelsen var ellers ifølge overfartsleder Birthe Dettmers, at færgeriet havde indgået en aftale med de danske myndigheder. Den gik ifølge overfartslederen ud på, at tyske campister mod fremvisning af en gyldig færgebillet og dokumentation for en plads på en campingplads på Sild må benytte Danmark som transitland og dermed får mulighed for at benytte færgen mellem Havneby og List.

- Aftalen gælder i første omgang kun for campister, men vi håber på i samarbejde med de danske myndigheder at kunne udvide den, så den også kommer til at omfatte almindelige tyske Sild-turister, der skal bo på hotel, ferielejligheder eller sommerhuse, sagde Birthe Dettmers til JydskeVestkysten forleden.

Men det, der så ud til at være en åbning, beror altså på en misforståelse.

Annonce

Godstrafik

- Udenlandske statsborgere - herunder tyske statsborgere, der vil til den tyske ø Sild i Vadehavet - må ikke køre i transit gennem Danmark - altså fra den danske grænse til Havneby på Rømø og der fra videre til Sild med færgen. Det er en praksis, mange tyskere ellers normalt benytter sig af i ferietiden. At køre transit igennem Danmark til Tyskland vil på grund af Covid-19 restriktionerne ikke være at betragte som et anerkendelsesværdigt formål, fastslår Syd- og Sønderjyllands Politi i den udsendte meddelelse og henviser til, at der på tysk side er et biltog fra Niebüll til Westerland på Sild.

Ved biltogsrampen i Niebüll var der i mandags, da øen Sild atter blev åbnet for turister, rekordlange ventetider på over fem timer.

Færgeforbindelse mellem Rømø og Sild er efter politiets indgriben altså fortsat kun åbnet for erhvervsmæssig transport, grænsependlere og tyske statsborgere, der har tilknytning til Sild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce