Annonce
Esbjerg

Politi: Ofre for knivstik har banderelationer og bor ikke på Præstebakken

Politiet beder stadig offentligheden om hjælp i sagen, hvor to mænd på 20 og 25 år tirsdag aften på Præstebakken blev stukket med kniv. Torsdag var der stadig ikke foretaget anholdelser i sagen. Politiet mener, episoden har rødder i bandemiljøet. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet opfordrer stadig borgere til at henvende sig med oplysninger i sagen om knivstikkeriet på Præstebakken tirsdag aften. Det kan også foregå anonymt.

Esbjerg: Politiet havde torsdag eftermiddag fortsat ikke foretaget anholdelser eller sigtet nogen i forbindelse med det dobbelte knivstikkeri, der fandt sted på Præstebakken tirsdag aften kort før klokken 19.

Her blev to mænd på 20 og 25 efter et slagsmål stukket med kniv og alvorligt såret, men de er dog begge meldt udenfor livsfare.

Politiet har selv meldt ud, at episoden meget vel kan have rødder i bandemiljøet, selv om der i længere tid ikke har været åben konflikt mellem de to grupperinger i Esbjerg hjemmehørende i Kvaglund og på Stengårdsvej.

Annonce

De to mænd, der er blevet stukket med kniv, er hos politiet tidligere kendte i banderelationer.

Jeppe Kjærgaard

- Det bunder i, at de to mænd, der er blevet stukket med kniv, hos politiet tidligere er kendte i banderelationer, uddyber politiinspektør Jeppe Kjærgaard, der er linjechef for efterforskning ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Bor ikke på stedet

Han ønsker ikke at kommentere, om det er den ene eller anden gruppering i byen, som de to mænd efter politiets opfattelse skulle have en relation til.

Til gengæld oplyser han, at de to knivofre ikke bor på Præstebakken, hvor episoden fandt sted.

- Det gør de ikke, så de må have været i området i anden anledning, og det vi så i dette tilfælde med biler, der påkører hinanden, er også noget, vi tidligere har set i opgør mellem banderelaterede personer, siger Jeppe Kjærgaard.

Efter den voldsomme episode ud for Præstebakken nummer 3 blev resten af aftenen og en god bid af natten brugt på at afsøge et større område omkring gerningsstedet, blandt andet med hunde.

- Vi har selvfølgelig fundet blod, det var tydeligt for alle på stedet, men vi har også fundet nogle genstande, der forhåbentligt kan lede os i retning af gerningsmændene, fortæller politiinspektøren.

Annonce

Beder om hjælp

Onsdag, dagen efter episoden, stillede politiet en mobilstation op tæt på gerningsstedet, hvor borgere blev opfordret til at komme og aflevere informationer om hændelsen eller få en snak med politiet og blive beroliget.

- Det har ikke ført til et gennembrud i sagen, men vi arbejder benhårdt på at komme til bunds i det. Vi har stadig brug for hjælp fra borgerne for at få klarlagt selve hændelsesforløbet og for at komme nærmere gerningsmændene, og man kan også henvende sig anonymt, lover Jeppe Kjærgaard.

Han afviser i øvrigt, at der skulle være nogen sammenhæng mellem tirsdagens knivstikkeri på Præstebakken og den episode, der fandt sted på Torvet i Esbjerg søndag morgen, hvor en 42-årig mand blev stukket med kniv. I den sag er en 18-årig mand sigtet og varetægtsfængslet.

Køretøjer er fundet

  • Politiet udsendte torsdag eftermiddag en pressemeddelelse, hvori det blandt andet fremgik, at man nu har identificeret alle de køretøjer, som menes at have været en del af forløbet tirsdag aften.
  • To af køretøjerne er fundet på en parkeringsplads ved Store Darum.
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Dronningebesøg forsinkede flytning af trolden. Nu er det slut med Anker Drømmefanger på lossepladsen på Fanø

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

KIF Kolding

Skuffet Ribe-Esbjerg-træner om dårlig halvleg: Vi glemte at hoppe på toget - vi har en kæmpe opgave

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce