Annonce
Haderslev

Politi og forsvar slås på cykel

Her er ruten, som de cirka 100 ryttere kører tre omgange på mellem 10.30 og 14.
Små hundrede ansatte i politi og forsvar samt veteraner fra hele landet cykler om kap i forskellige grupper omkring Fjelstrup. Forsvarschefen kommer også.

Fjelstrup: Tirsdag var der enkeltstart og onsdag er der over 90 cykelmotionister fra både forsvaret og politiet til cykelløb på en rundstrækning med start og mål ved Fjelstrup Hallen.

Fjelstrup har hejst flagene for onsdag fortsætter konkurrencen med fjerde etape af Dansk Militær Idræts forbundsmesterskab i landevejscykling. Løbet bliver afholdt af Haderslev Garnisions Idrætsforening, og hvor også politiets cykelmotionister deltager.

Desuden deltager en gruppe tidligere udsendte veteraner i deres egen afdeling.

Annonce

Fint besøg

Løbet afvikles fra Fjelstrup Hallen og rundt i området ved Aller, Hejlsminde, Store Anslet og retur til Fjelstrup hallen. Starten går 10.30 og rytterne skal køre to eller tre omgange. Det forventes at være slut ved 14-tiden, hvor forsvarschefen, Bjørn Bisserup, vil uddele præmier til de hurtigste ryttere.

Løb og trafik reguleres denne gang ikke af politiet, men af frivillige fra Hjemmeværnet.

Men bilister og andre trafikanter bør være opmærksomme, hvis man skal ud og køre i området.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce