Annonce
Esbjerg

Politi og kommune stopper unges strandfester og livsfarlige udspring ved Esbjerg Strand

Politi og kommune har sat en stopper for unge menneskers udspring og badning fra det rekreative område Esbjerg Strand. Foto: Bjarne Andersen
Esbjerg Kommune er voldsomt bekymrede for hundredvis af unges livsfarlige udspring og badning ved Esbjerg Strand. Nu opsættes der forbudsskilte.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg Kommune griber nu  ind over for unges livsfarlige udspring og larmende strandfester ved byens rekreative Esbjerg Strand nord for industrihavnen.

Esbjerg Kommune har onsdag opsat skilte, der forbyder badning i området

Siden weekenden er hundredvis af unge hver dag stimlet sammen for at nyde det varme sommervejr og få sig en dukkert i området, hvis eneste aktivitet foreløbigt er lystbådehavnen.

De unge hærger ifølge vidner området med høj musik og foretager livsfarlige udspring fra  broerne og den kolossale sluseport mellem lystbådehavnen og den såkaldte forhavn.


Kære unge mennesker. Vi kan godt se, at I hygger jer med at bade ved Esbjerg Strand. Men det er ikke et godt sted at køle ned i sommervarmen. På grund af tidevandet skifter vanddybden med flere meter, og det er farligt at springe i vandet. Der er langt ned fra stormflodsporten og broerne, og ingen steder kan I være sikre på, hvor dybt der er, når I lander.

Esbjerg Kommune på Facebook


Tirsdag eftermiddag måtte flere af politiets patruljevogne med højttalere meddele de unge, at badning i forhavnen og indsejlingen til lystbådehavnen er forbudt.

Samtidig blev flere bortvist, og politiet meddelte desuden, at der ville blive skiltet yderligere om badning forbudt.

Annonce

Livsfarlige udspring

Havnefoged Bjørn Eriksen, Esbjerg Kommune, der onsdag sørgede for forbudsskiltning, siger om årsagen:

- Vi græder lidt med det ene øje og smiler med det andet. For vi vil gerne have de unge mennesker her. Jeg forstår også, at de unge mennesker gerne vil mødes og hygge sig, men det er simpelthen bare alt for farligt, hvad de foretager sig, og vi er oprigtigt bekymrede.

De livsfarlige situationen opstår, når de unge springer fra broer og den høje sluseport, hvor der afhængigt af tidevandet vurderes at være 7-10 meter ned til vandspejlet.

- Her får vi får jo en farlig sammenblanding af søfart og fritid, når de unge med tilløb springer 10-15 meter ud i forhavnen. Lander de på dækket af en båd, går det alvorligt galt, forklarer havnefogeden.

Esbjerg Strand-projektet har som en del af projektet sin egen strand, nord for området, men anlæg af stranden ligger langt ude i fremtiden. Sluseporten, hvorfra de unge foretager de livsfarlige udspring er mellem forhavnen og lystbådehavnen nederst til venstre. Illustration: Esbjerg Kommune

Han har selv mødt de unge mennesker og de er på ingen måde truende i deres opførsel.

- Men det gør det ikke bedre, hvis de er halvfulde, som jeg oplevede det i weekenden. Får de et ildebefindende, så er der ingen til at hente dem op, siger han.

De unge springer også fra de to broer, som fører til områdets havneø.

- Med østenvind og lavvande kan vanddybden her komme helt ned på en meter, så med spring på hovedet herfra, kan det gå helt galt.

Annonce

De springer ud fra gelænderet

Også havnemesteren ved Esbjerg Søsport er bekymret for de unge, som synes udenfor pædagogisk rækkevidde.

- De virker fuldstændig ligeglade, de spurgte bare politiet, hvad de kunne få i bøde. På sluseporten kravler de op på et gelænder og springer derfra. Der er 7-10 meter ned, og i bunden af sluseporten er der beton. De kravler op på lystsejlernes både og springer fra dem - og de er overalt i hele området med boomblastere. Det er det rene ragnerok, forklarer havnemesteren, der håber, at forældrene vil tage en snak med deres unge mennesker.

Unge bader ved Esbjerg Strand, lystbådehavnen. Sommeren 2020. Foto: Bjarne Andersen
Unge bader ved Esbjerg Strand, lystbådehavnen. Sommeren 2020. Foto: Bjarne Andersen
Unge bader ved Esbjerg Strand, lystbådehavnen. Sommeren 2020. Foto: Bjarne Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce