Annonce
Sønderborg

Politi og kommune tæt på at finde motorbådsejer

Nu begynder arbejdet med, hvem der skal fjerne den strandede motorbåd i Skelde Vig. Foto: Timo Battefeld

Broagerland: Det ser nu ud til, at ejeren af den strandede motorbåd i Skelde Vig er fundet.

Politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands politi oplyser, at Sønderborg kommune og politiet har en god idé om, hvem der er ejer af motorbåden.

Derefter begynder arbejdet med, hvem der skal fjerne "vraget". Hvis det er kommunen, der kommer til at fjerne motorbåden, kan der blive tale om et økonomisk efterspil for ejeren af motorbåden.

Efter flere omtaler i JydskeVestkysten har læsere henvendt sig med et bud på, hvor motorbåden har ligget i de senere år. En læser fortæller, at motorbåden har ligget i flere år i Toft ved Gråsten. I den forgangne sommer lå den ved bådebroen ved Marina Fiskenæs, og senest har læseren set den ligge ved kaj i Gråsten.

Læseren mener også, at man må kunne se på overvågningsvideoen ved Egernsund broen, hvem der har trukket motorbåden ud på Flensborg fjord og "droppet" den. Efterfølgende er motorbåden med en sydlig vind drevet ind i Skelde Vig sidst i uge 48 og har lagt sig på stenene helt inde ved kysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce