Annonce
Indland

Aktion slut i Holsted: Psykisk uligevægtig overgav sig

Politi var indtil mandag middag til stede i Holsted ved Vejen, hvor en bevæbnet mand gemte sig i sit hus.

Der har mandag indtil middag været stor polititilstedeværelse i Holsted nær Vejen i Jylland. Det skyldtes en psykisk uligevægtig mand, som gemte sig i sit hus.

Til at begynde med var han bevæbnet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

- Manden havde et våben, som han først overgav til politiet. Efterfølgende accepterede han selv at komme ud fra det hus, han var i. Han får nu den hjælp, han har behov for, skriver politiet lidt efter klokken 12.

Politiet har i løbet af dagen ikke ønsket at melde meget ud om aktionen, som begyndte natten til mandag. Trods det skræmmende i at have både politi, ambulance og afspærringer i byen var der ingen grund til bekymring.

Det fortalte kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi Helle Lundberg.

- Man kan gå ned at handle, som man plejer, og børnene kan gå til og fra skole. Der er ikke noget som helst, man behøver at tage hensyn til, siger hun kort før klokken 12.

Det var først, efter at aktionen var overstået, og manden havde indvilget i at komme ud af sit hus, at politiet afslørede, hvad det drejede sig om.

- Borgerne må stole på os, når vi siger, at der ingen fare er, sagde Helle Lundberg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrudstyv brød vindue op

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce