Annonce
Indland

Aktion slut i Holsted: Psykisk uligevægtig overgav sig

Politi var indtil mandag middag til stede i Holsted ved Vejen, hvor en bevæbnet mand gemte sig i sit hus.

Der har mandag indtil middag været stor polititilstedeværelse i Holsted nær Vejen i Jylland. Det skyldtes en psykisk uligevægtig mand, som gemte sig i sit hus.

Til at begynde med var han bevæbnet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

- Manden havde et våben, som han først overgav til politiet. Efterfølgende accepterede han selv at komme ud fra det hus, han var i. Han får nu den hjælp, han har behov for, skriver politiet lidt efter klokken 12.

Politiet har i løbet af dagen ikke ønsket at melde meget ud om aktionen, som begyndte natten til mandag. Trods det skræmmende i at have både politi, ambulance og afspærringer i byen var der ingen grund til bekymring.

Det fortalte kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi Helle Lundberg.

- Man kan gå ned at handle, som man plejer, og børnene kan gå til og fra skole. Der er ikke noget som helst, man behøver at tage hensyn til, siger hun kort før klokken 12.

Det var først, efter at aktionen var overstået, og manden havde indvilget i at komme ud af sit hus, at politiet afslørede, hvad det drejede sig om.

- Borgerne må stole på os, når vi siger, at der ingen fare er, sagde Helle Lundberg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce