Annonce
Haderslev

Formodet drabsmand anholdt tilfældigt for uro i tog

Politiet efterforsker stadig et mistænkeligt dødsfald på en nedlagt landejendom i Hejsager. Det er ikke i laden til højre i billedet, at liget blev fundet. Foto: Jacob Schultz
Mens politiet efterforskede et dødsfald i Haderslev anholdt kolleger intetanende formodet morder i Esbjerg.

Politiet har sigtet en 40-årig mand for drab i forbindelse med fundet af en død mand i en lade i Haderslev.

Manden blev anholdt torsdag aften klokken 18.50, mindre end to timer efter at politiet modtog anmeldelsen. Men det var i en helt anden sammenhæng.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til Ritzau, at manden blev anholdt i et tog på Esbjerg Banegård, fordi han skabte uro i toget.

Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men i forbindelse med efterforskningen af drabet fattede politiet mistanke til den 40-årige mand.

I første omgang lød politiets melding om ligfundet, at der var tale om et såkaldt mistænkeligt dødsfald - man var med andre ord ikke overbevist om, at der var sket en forbrydelse.

Ved mistænkelige dødsfald tilrettelægges efterforskning og sporsikring imidlertid efter på samme måde, som var der tale om et drab, i fald til det viser sig, at en kriminel handling ligger bag.

Den anholdte kommer ifølge politiet fra lokalområdet.

Manden vil fredag eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg med krav om varetægtsfængsling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce