Annonce
Tønder

Politi tættere på borgerne: Her placeres den ny nærpolitienhed i Tønder Kommune

Nærhed og synlighed, som Tønder politis cyklende betjente Signe Wiberg og landbetjent Jan Nielsen praktiserer, er blandt nøgleordene for den kommende nærpolitienhed i Tønder Kommune, der skal placeres i Toftlund. Arkivfoto: Jacob Schultz
En af de 20 nye nærpolitienheder på landsplan får hjemsted i Toftlund. Det glæder Tønders borgmester, der med nyoprettelsen ser sin kommune godt dækket ind rent politimæssigt.

TOFTLUND: Toftlund bliver hjemsted for en af de kommende 20 nye nærpolitienheder på landsplan.

Det offentliggjorde kredsen bag sidste års politiforlig onsdag eftermiddag, og meldingen glæder Tønders borgmester Henrik Frandsen.

- Vi havde allerede armene oppe, da det stod fast, at en af de nye enheder ville blive placeret i Tønder Kommune. Siden har vi i samarbejde med politidirektørens folk fundet frem til, at det mest optimale er at placere enheden i Toftlund. Her får vi fyldt et tomrum, og når det er sket, er vi faktisk rigtig godt dækket ind i kommunen. Det er positivt. Vi får virkelig tilført noget værdi rent politimæssigt. Jeg tror, vi er alle glade for at have politiet tæt på. Det giver tryghed, siger Henrik Frandsen.

Annonce

Kodeordene

Kodeordene for de kommende nærpolitienheder er synlighed, tilgængelighed og hurtig udrykning. Den kommende enhed bemandes med fem betjente, og den ugentlige åbningstid i Toftlund bliver 15 timer.

Toftlund har i nyere tid haft egen landbetjent, men den ordning ophørte for nogle år siden. I dag er der ud over politigården i Tønder også landbetjente på Rømø samt Bredebro/Højer.

Tryghed

Betjentene på nærpolitienheden får en lang række borgerrettede opgaver. De skal lave forebyggende arbejde i nærområdet såsom at tage ud på skoler, men også patruljere og står til rådighed for de borgere, der henvender sig i åbningstiden.

Henrik Frandsen er ikke alene sig om at glæde sig over ordensmagtens kommende station i Toftlund. SF's retsordfører og folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt, Kolding, er ligeledes godt tilfreds.

- For lidt over et år siden var jeg på besøg i Toftlund, der var i gang med at mobilisere deres lokalsamfund for at gøre det attraktivt. Derfor er jeg især glad for, at vi nu kan give byen en nærpolitistation og understøtte det arbejde, som borgerne lægger i at sætte byen på kortet, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, og fortsætter:

- Som både retsordfører og formand for landdistriktsudvalget er jeg er glad for, at vi nu får en række nye politistationer lokalt, som gavner de mindre lokalsamfund udenfor de allerstørste byer. Det betyder, at man får et politi, som er til stede i lokalområdet, kender det og kan tage fat i noget af den småkriminalitet, som i dag risikerer at gå under radaren, og det er et kæmpe fremskridt for trygheden.

Annonce

To timer i Skærbæk

Hvor den nye politienhed placeres i Toftlund er endnu ikke endelig på plads.

- Men det bliver inden for byskiltet, siger Henrik Frandsen.


Vi får virkelig tilført noget værdi rent politimæssigt.

Henrik Frandsen, (Tønder Listen), borgmester, Tønder


Den kommende station i Toftlund er en af to nye nærpolitienheder, som sidste års politiforlig placeres i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Den anden placeres i Ribe.

En mindre, men alligevel implementeret udvidelse i Tønder Kommune, bliver endvidere, at Skærbæk får ugentlig to timers dækning af nærpolitiet. Dette tiltag skal koordineres med landbetjentenes indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce