Annonce
112

Politi tjekkede trafikken: 35 brød loven

Politiet tjekkede færdselsforseelser i Fredericia, og der var bid. Foto: Timo Battefeld
Trafikanter i Fredericia brød en bred vifte af forseelser. Der blev blandt andet kørt for stærkt, ligesom trafikanter brugte mobilen, mens de kørte.

Fredericia: Cirka 35 trafikanter brød loven, da Sydøstjyllands Politi tirsdag udførte en færdselskontrol i Fredericia.

Det oplyser politikommissær Poul Steffensen i forbindelse med onsdagens døgnrapport, hvor han desuden fortalte om to indbrud og en ambulance, der kørte ind i et væltet træ på Taulovmotorvejen.

I forhold til de cirka 35 forseelser i trafikken, handlede det om en bred vifte af forhold.

- Det er blandt andet hastighed, folk der ikke kører i de rigtige spor på motorvejen, vigepligtsforseelser, håndholdte mobiltelefoner og folk, der ikke har kørekort med. En bred vifte af forseelser. Så vi opfordrer til, at man følger færdselsloven, som man skal, siger Poul Steffensen om politiets færdselsfokus i Fredericia, hvor ordensmagten blandt andet var i Fredericia by, Lumbyesvej, på ringvejene og Skærbækvej.

Annonce

To indbrud

Politiet har også fået anmeldelser om flere indbrud.

På Sanddal Bakke har der været indbrud i to lejligheder ved siden af hinanden. Det er sket i lejligheder, der er under renovering, i tidsrummet mellem mandag klokken 16 og tirsdag klokken 6.30. Der er stjålet en industristøvsuger, et par batteriedrevne Makita boremaskiner.

I en lejlighed på Ydunsvej var der indbrud mellem tirsdag klokken 14 og 21. Her er der stjålet ravsmykker og sølvtøj, men der er ikke overblik over, hvor meget der i alt er stjålet.

Natten til onsdag var der i politikredsen også meldinger om væltede træer på grund af blæst. I Fredericia har der dog ikke været større episoder, oplyser politikommissæren. Men på Taulovmotorvejen mellem Fredericia og Kolding - i Kolding Kommune - kørte en ambulance klokken 00.30 ind i et træ, der var væltet ind på motorvejen. Ambulancen var på vej med en patient. Højre rude blev knust, men ingen kom noget til, og ambulancen kunne køre videre fra stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce