Annonce
Esbjerg

Politi: Vellykket start på trafikomlægning i Ribe

Politihjemmeværnet vil fortsat være til stede ved blandt andet rundkørslerne i spidsbelastningstimerne. Foto: Lars Fahrendorff
Ind til nu har der ifølge ordensmagten ikke været nævneværdig kø trods omfattende trafikomlægning i Ribe. Omlægningen er nødvendig, fordi jernbaneoverkørslen skal bygges om som en del af udbygningen af Rute 11 fra to til fire spor.
Annonce

Ribe: Mandag morgen havde mange forudset et mindre trafikkaos omkring Ribe på grund af en ti dage lang spærring af gennemkørselsvejen (hovedvej 11) ved Ribe.

Men så galt gik det slet ikke, fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet, Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg Kommune, Sydvestjysk Brandvæsen og Region Syddanmark har sammen med blandt andre Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Sydtrafik - i regi af den Lokale Beredskabsstab (LBS) - således forberedt omlægningen, så den generede omgivelserne mindst muligt og samtidig sikrede, at for eksempel brand- og redningskøretøjer kunne komme hurtigt frem trods udfordringer med trafikken.

Annonce

Grundig information

Vejdirektoratet har forud for anlægsarbejdet gjort en stor indsats for at informere borgere og virksomheder om trafikomlægningen, advaret om risiko for lange køer omkring Ribe samt opfordret borgerne til at undgå bilkørsel i spidsbelastningsperioderne.


Vi har lørdag og mandag foretaget enkelte justeringer på omkørselsruterne for at få trafikken til at glide bedre.

Jesper Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi


LBS har været nedsat lørdag og mandag for at følge trafikomlægningen. Og i denne sammenhæng har Vejdirektoratet samt Færdselspolitiet været til stede på strækningen de to dage for at kunne justere omlægningen, hvis det blev nødvendigt. Og mandag bistod Politihjemmeværnet desuden med trafikregulering i Ribe for at sikre, at skoleleverne kom trygt i skole.

Annonce

Ikke nævneværdig kø

På førstedagen lørdag samt om mandagen – den første dag med myldretidstrafik – har der dog ikke været nævneværdig kø som følge af omlægningen.

- Vi har lørdag og mandag foretaget enkelte justeringer på omkørselsruterne for at få trafikken til at glide bedre. Men alt i alt har der ikke været problemer med kødannelse de første dage. Trafikken mandag har dels været mindre end på en normal hverdag, dels har trafikanterne været gode til at benytte de anbefalede omkørselsruter, og det har været en stor faktor, oplyser vicepolitiinspektør Jesper Hansen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han opfordrer samtidig bilisterne til fortsat at være opmærksomme på omlægningen.

Myndighederne vil løbende følge trafikudviklingen, ligesom Politihjemmeværnet bistår med trafikregulering på skoledagene, mens omlægningen står på.

Udbygning af vejen

Omlægningen af trafikken er nødvendig, fordi jernbaneoverkørslen skal bygges om som en del af udbygningen af vejen fra to til fire spor. Og derfor spærres Rute 11 for gennemkørende trafik i perioden fra den 28. november til den 10. december. I stedet bliver trafikken ledt ad to omkørselsruter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce