Annonce
Vejen

Politiaktion i Holsted Stationsby er afsluttet: Psykisk syg bevæbnet mand var anledning til politiaktion

En bevæbnet psykisk syg mand var anledning til politiaktionen i Holsted Stationsby mandag morgen og formiddag. Aktionen er nu overstået. Foto: Steen Rasmussen

Politiaktionen i Holsted Stationsby er afsluttet. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Ifølge politiet var det en psykisk syg mand, der var anledning til aktionen.

Manden var bevæbnet og befandt sig i et hus i Holsted Stationsby, og mandag morgen og formiddag var politiet derfor talstærkt til stede. JydskeVestkystens reporter på stedet kunne fortælle, at der var masser af politi på stedet, og flere betjente bar maskinpistoler.

Ved middagstid mandag oplyser Sydjyllands Politi, at manden havde et våben, som han overgav til politiet. Efterfølgende accepterede han selv at komme ud fra det hus, han var i.

I forbindelse med politiaktionen var Kirkegade og en del af Storegade spærret, og ifølge kilder på stedet var Storegade været spærret siden klokken 4 mandag morgen.

Den psykiske syge mand får nu den hjælp, han har behov for, oplyser Sydjyllands Politi på Twitter.

Annonce
Ved middagstid mandag oplyser Sydjyllands Politi, at manden havde et våben, som han overgav til politiet. Efterfølgende accepterede han selv at komme ud fra det hus, han var i. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

53-årig mand var efterlyst

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce