Annonce
Vejen

Politiaktion i Holsted Stationsby er afsluttet: Psykisk syg bevæbnet mand var anledning til politiaktion

En bevæbnet psykisk syg mand var anledning til politiaktionen i Holsted Stationsby mandag morgen og formiddag. Aktionen er nu overstået. Foto: Steen Rasmussen

Politiaktionen i Holsted Stationsby er afsluttet. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Ifølge politiet var det en psykisk syg mand, der var anledning til aktionen.

Manden var bevæbnet og befandt sig i et hus i Holsted Stationsby, og mandag morgen og formiddag var politiet derfor talstærkt til stede. JydskeVestkystens reporter på stedet kunne fortælle, at der var masser af politi på stedet, og flere betjente bar maskinpistoler.

Ved middagstid mandag oplyser Sydjyllands Politi, at manden havde et våben, som han overgav til politiet. Efterfølgende accepterede han selv at komme ud fra det hus, han var i.

I forbindelse med politiaktionen var Kirkegade og en del af Storegade spærret, og ifølge kilder på stedet var Storegade været spærret siden klokken 4 mandag morgen.

Den psykiske syge mand får nu den hjælp, han har behov for, oplyser Sydjyllands Politi på Twitter.

Annonce
Ved middagstid mandag oplyser Sydjyllands Politi, at manden havde et våben, som han overgav til politiet. Efterfølgende accepterede han selv at komme ud fra det hus, han var i. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce