Annonce
Varde

Politianmeldt restaurant betaler ikke bøderne

Kjærs Restaurant, der indenfor et år har fået to sure smileys for mangelfuld rengøring, har nu ubetalte bøder for 12.000 kroner, hvorfor Fødevarestyrelsen har anmeldt ejeren til politiet. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard
Kjærs Restaurant fik i en maj endnu en sur smiley for mangelfuld rengøring. Samtidig blev restauranten anmeldt til politiet, da to tidligere bøder på i alt 7.000 kroner ikke er betalt. Det forstår ejeren ikke.

Nørre Nebel: Som en direkte konsekvens af endnu en sur smiley hos Kjærs Restaurant i Nørre Nebel, så vender kunderne om, når de ser kontrolrapporten. Det fortalte ejeren Harun Avci, da JydskeVestkysten den 12. juni skrev om sagen.

Han fik den 21. maj i år en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner for igen ikke at have gjort ordentligt ren. Men modsat i fjor blev han denne gang politianmeldt. Men der er ingen forklaring i rapporten, hvorfor han er politianmeldt?

- Når man ikke vedgår og betaler sin bøde, så er vi nødt til at politianmelde, så vi kan få ham til at betale, siger fødevarechef Bente Holst fra FødevareSydvest.

Annonce

Har ikke pengene

Hun fortæller, at Kjærs Restaurant har to ubetalte bøder på i alt 7.000 kroner fra kontrollen i fjor. Den ene for mangelfuld rengøring, den anden for ikke at hænge kontrolrapporten med den sure smiley op.

- Det vidste jeg ikke. Jeg har ikke lige pengene. Jeg vil gerne have delt bøden op, siger Harun Avci.

Han vil nu tage kontakt til Fødevarestyrelsen for at få bragt orden på sagerne.

I alt har han nu ubetalte bøder for 12.000 kroner. Men løbet er formentligt kørt.

- Vi har ikke så mange andre muligheder. Nu er det politiet, der tager over, siger Bente Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce