x
Annonce
Varde

Politianmeldt restaurant betaler ikke bøderne

Kjærs Restaurant, der indenfor et år har fået to sure smileys for mangelfuld rengøring, har nu ubetalte bøder for 12.000 kroner, hvorfor Fødevarestyrelsen har anmeldt ejeren til politiet. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard
Kjærs Restaurant fik i en maj endnu en sur smiley for mangelfuld rengøring. Samtidig blev restauranten anmeldt til politiet, da to tidligere bøder på i alt 7.000 kroner ikke er betalt. Det forstår ejeren ikke.

Nørre Nebel: Som en direkte konsekvens af endnu en sur smiley hos Kjærs Restaurant i Nørre Nebel, så vender kunderne om, når de ser kontrolrapporten. Det fortalte ejeren Harun Avci, da JydskeVestkysten den 12. juni skrev om sagen.

Han fik den 21. maj i år en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner for igen ikke at have gjort ordentligt ren. Men modsat i fjor blev han denne gang politianmeldt. Men der er ingen forklaring i rapporten, hvorfor han er politianmeldt?

- Når man ikke vedgår og betaler sin bøde, så er vi nødt til at politianmelde, så vi kan få ham til at betale, siger fødevarechef Bente Holst fra FødevareSydvest.

Annonce

Har ikke pengene

Hun fortæller, at Kjærs Restaurant har to ubetalte bøder på i alt 7.000 kroner fra kontrollen i fjor. Den ene for mangelfuld rengøring, den anden for ikke at hænge kontrolrapporten med den sure smiley op.

- Det vidste jeg ikke. Jeg har ikke lige pengene. Jeg vil gerne have delt bøden op, siger Harun Avci.

Han vil nu tage kontakt til Fødevarestyrelsen for at få bragt orden på sagerne.

I alt har han nu ubetalte bøder for 12.000 kroner. Men løbet er formentligt kørt.

- Vi har ikke så mange andre muligheder. Nu er det politiet, der tager over, siger Bente Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce