Annonce
112

40-årig risikerer lang straf: Politiet fandt farligt sprængstof og flere våben i hans hjem

En 40-årig mand fra Christiansfeld skal i retten på mandag for blandt andet besiddelse af våben og sprængstof. Arkivfoto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Sprængstof, fem våben og næsten 900 gram narko. Det var udbyttet, da politiet den 8. juni ransagede en 40-årigs hjem. Den 40-årige har siden siddet varetægtsfængslet, og på mandag skal han møde i retten.

Christiansfeld: En 40-årig mand har siden den 8. juni siddet varetægtsfængslet, da han er tiltalt for at være i besiddelse af et mindre våbenarsenal på sin bopæl i Christiansfeld.

Mandag skal den 40-årige tage plads på anklagebænken ved retten i Kolding. Ifølge anklageskriftet mod den 40-årige var han i besiddelse af 270 gram sprængstof samt to detonatorer og 60 centimeter sprængsnor, da politiet anholdte ham den 8. juni. Dertil havde han angiveligt en skarpladt revolver, en repetérriffel, to haglgeværer, en salonriffel samt geværkolbe og et -skaft liggende derhjemme.

På bopælen havde den 40-årige desuden i alt 822 stykker ammunition til de forskellige våben. En del af ammunitionen var afskudt. Eksempelvis havde den 40-årige angiveligt affyret 19 skud med sin Magnum-revolver.

Af anklageskriftet fremgår det desuden, at sprængstoffet var "egnet til at forvolde betydelig skade".

Foruden sprængstoffet, våbene og ammunitionen fandt politiet ifølge anklageskriftet også 891 gram skunk på mandens bopæl. Stofferne var angiveligt til eget brug.

Annonce

Risikerer lang straf

Strafferammen for ulovlig våbenbesiddelse er helt op til otte år. Straffen for netop den lovovertrædelse er blevet skærpet, efter Folketinget for to år siden vedtog en lovændring.

Til sammenligning blev blev den 47-årige Lars Lillerup-Rasmussen fra Kolding i juni i år i en anden sag idømt halvandet års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Den 47-årige, der er tidligere officer, blev dømt for at være i besiddelse af en salonriffel, 14 haglpatroner, 365 stykker ammunition og ét stykke afskudt ammunition. Derudover havde den 47-årige også et aftrækkerhus og et magasin til et fuldautomatisk skydevåben liggende. Han havde desuden 0,19 gram kokain til eget brug.

Dermed er der noget, der tyder på, at den 40-årige fra Christiansfeld risikerer en noget længere straf end Lars Lillerup-Rasmussen, idet han ifølge anklageskriftet var i besiddelse af både flere våben, mere ammunition og en større mængde narko.

Retssagen kører mandag, hvor der også forventes at falde dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce