Annonce
Esbjerg

Politiet advarer mod telefonbedrageri

En mand på Fanø har været udsat for forsøg på bedrageri. politiet advarer mod at udlevere personlige oplysninger. Arkivfoto
En person, der udgav sig for at være fra mandens bank, bad om at få oplyst hans kode til Nem ID. Manden fattede mistanke og kontaktede politiet.
Annonce

Fanø: En mand fra Fanø har været udsat for forsøg på bedrageri, og politiet advarer i den forbindelse mod opkald fra personer, der udgiver sig for at være fra ens bank og bede om personlige oplysninger.

Manden på Fanø blev ringet op søndag klokken 18.50, og en kvinde i den anden ende præsenterede sig som værende fra mandens bank. Hun ringede for at fortælle, at der skulle være blevet overført 4 gange 50.000 kroner fra mandens konto til udlandet. Det kunne manden på Fanø ikke forstå noget af, og så blev han stillet om til en mand, der angiveligt var kvindens overordnede.

Han gentog, at der skulle være blevet overført penge til udlandet og spurgte til mandens kode til Nem ID.

- Så blev manden på Fanø mistænksom og bad sin kone ringe til politiet, og det fik personen i den anden ende af linjen til at afbryde forbindelsen, siger politikommissær Nikolai Hølmkjær fra beredskabet i Esbjerg.

Det er ifølge ham første gang, at lige præcis den udgave af forsøg på bedrageri dukker op i Esbjerg-området, og han opfordrer folk til at være påpasselige og kritiske.

- I dette tilfælde var personerne i den anden ende af linjen dansktalende og uden accent, og det virkede ifølge manden fra Fanø meget troværdigt Man skal bare være opmærksom på, at en person fra banken aldrig vil begynde at spørge til personlige koder og passwords til Nem ID eller andre personlige kort, og det skal man aldrig oplyse, ligegyldigt hvad, lyder advarslen fra Nikolai Hølmkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce