Annonce
Sydjylland

Politiet afhører unge efter Snapchat-video med brand

Voldsomt var det, da branden bredte sig fra togsæt til togsæt mandag eftermiddag. Politiet afhører mandag aften fire unge om deres rolle i sagen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jørn Bystrup bekræfter, at politiet netop nu er i gang med afhøre unge, som sættes i forbindelse med branden i togvognene i Norgesgade.

- Ud fra de videoer, der er lagt ud og har vakt opsigt på de sociale medier, er vi i gang med at afhøre en række unge mennesker. Ind til videre taler vi med dem, og ingen er sigtet, siger vagtchefen til Fredericia Dagblad.

Der er tale om fire unge mennesker, men vagtchefen kan ikke nærmere oplyse noget om de unges alder.

- Vi taler med de unge og ser på det materiale vi har. Vi er nødt til at se på kilden for se hvordan og hvor den præcis er optaget, siger Jørn Bystrup.

Afhøringen af de unge skal være afsluttet før det er muligt for politiet at tilføje yderligere til sagen.

Fredericia Dagblad skrev tidligere, at der var lagt en video på Snapchat, som tilsyneladende viste selve anstiftelsen at togbranden. Du kan se videoen fra Snapchat, hvor vi har sløret personerne, herunder.

Annonce

Vi er i gang med at afhøre de unge, men ingen er sigtet.

Vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Polit
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce