Annonce
Aabenraa

Politiet afviser kritik fra restaurant

Chefen på Restaurant Under Sejlet i Aabenraa, Max Horup, rydder op efter det sidste tilfælde af hærværk.
Syd- og Sønderjyllands Politi afviser, at der ikke er blevet reageret efter opkald fra Restaurant Under Sejlet i Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: Chefen for Restaurant Under Sejlet i Aabenraa, Max Horup, kritiserede i fredagens udgave af JydskeVestkysten politiet for ikke at reagere, når han telefonisk henvender sig til ordensmagten. Restauranten, der ligger på Sønderstrand i Aabenraa, har problemer med unge mennesker, der både sviner og begår hærværk, og det er baggrunden for, at Max Horup flere gange har ringet til politiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi har nu tjekket opkaldene fra Restaurant Under Sejlet og har ikke samme opfattelse af situationen.

- Vi har nu haft lejlighed til at undersøge, hvilke anmeldelser der siden 1. marts 2020 har været med tilknytning til Under Sejlet, oplyser vicepolitiinspektør Henning Marcussen i en mail til JydskeVestkysten.


Vi har løbende været opmærksomme på området med patruljering, og det vil vi også være fremadrettet.

Henning Marcussen, vicepolitiinspektør


I mailen fremgår det, at en patrulje den 15. marts sent om aftenen opdager, at en dør står åben ind til restaurationen. Politiet retter henvendelse til ejeren, så han kan få låst af.

Den 17. juni anmeldes det, at høj musik på stranden har fået flere gæster til at forlade restaurationen. En patrulje kommer til stedet og får musikken dæmpet.

Den 25. juni anmeldes det, at der er bål på stranden. En patrulje kommer til stedet og sigter en 25-årig mand for hærværk, da han havde smidt en af restaurationens stole på bålet.

Den 25. juni anmeldes det på anden hånd, at en gruppe unge var kravlet op på restaurationens tag og lavede hærværk. Fem minutter efter var en patrulje fremme. De talte med personalet, som fortalte, at det drejede sig om to unge, der var kravlet op på taget. De havde forladt stedet. Der var ikke udøvet hærværk.

Annonce

Fortsæt med at ringe

I mailen oplyser Syd- og Sønderjyllands Politiet også, at man har været i kontakt med Max Horup fredag.

- Vi har talt med ejeren af restaurationen, som til os siger, at han ikke i år har ringet, uden at politiet har reageret, oplyser Henning Marcussen.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Max Horup og forelagt ham politiets oplysninger.

- Hvis der går op til en time, før politiet kommer, er det lige meget. Så er de unge væk igen, siger Max Horup og tilføjer, at han af politiet er blevet opfordret til at fortsætte med at ringe.

Politiet er godt klar over, at Sønderstrand er et samlingssted.

- Derfor kører vi jævnligt forbi, og vi påtaler selvfølgelig, hvis der foregår ulovligheder eller er samlet for mange mennesker, og vi indleder efterforskning, hvis der er begået noget kriminelt. Vi har løbende været opmærksomme på området med patruljering, og det vil vi også være fremadrettet, oplyser Henning Marcussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce