Annonce
Vejen

Trick på spil flere steder: Politiet beder om hjælp

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Torsdag formiddag lykkedes det to tricktyve at franarre en ældre kvinde et hævekort og efterfølgende misbruge det i en nærliggende hæveautomat.

Vejen: Syd- og Sønderjyllands Politi har en formodning om, at kan være de samme gerningsmænd m/k, som onsdag og igen torsdag står bag to tricktyverier i supermarkeder henholdsvis i Haderslev og i Vejen.

Torsdag blev en ældre kvinde, der var kunde i Kvickly i Vejen, franarret sit hævekort, som umiddelbart efter blev misbrugt i en nærliggende hæveautomat.

Det skete på et tidspunkt mellem klokken 10.15 og 10.50, da en mand henvende sig til kvinden og distraherede hende. Derved lykkedes det en anden mand og medskyldig at stjæle kvindens hævekort.

Den ene af de to mænd beskrives som en mand 30-35 år med et ikke etniske dansk udseende, 170-175 centimeter, almindelig af bygning og med mørkt eller brunt hår.

Annonce

Kvinde og en mand

Et tilsvarende tricktyveri fandt sted før dagen før i et supermarked i Haderslev. Her var det igen en kvindelig kunde, som blev franarret sit hævekort. Det skete klokken 13.10, da en fremmed kvinde henvendte sig og distraherede kunden, hvorefter det lykkedes en mandlig medgerningsmand at stjæle kvindens hævekort og efterfølgende misbruge det.

De to tricktyve her beskrives som: En kvinde, 30-40 år, 165 centimeter, almindelig af bygning og med sot hår. Kvinden var iført en lys bluse. Manden beskrives som 40-45 år, cirka 175 centimeter, almindelig af bygning og med sort hår. Han var iført en kortærmet ternet skjorte.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce