Annonce
Vejen

Trick på spil flere steder: Politiet beder om hjælp

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Torsdag formiddag lykkedes det to tricktyve at franarre en ældre kvinde et hævekort og efterfølgende misbruge det i en nærliggende hæveautomat.

Vejen: Syd- og Sønderjyllands Politi har en formodning om, at kan være de samme gerningsmænd m/k, som onsdag og igen torsdag står bag to tricktyverier i supermarkeder henholdsvis i Haderslev og i Vejen.

Torsdag blev en ældre kvinde, der var kunde i Kvickly i Vejen, franarret sit hævekort, som umiddelbart efter blev misbrugt i en nærliggende hæveautomat.

Det skete på et tidspunkt mellem klokken 10.15 og 10.50, da en mand henvende sig til kvinden og distraherede hende. Derved lykkedes det en anden mand og medskyldig at stjæle kvindens hævekort.

Den ene af de to mænd beskrives som en mand 30-35 år med et ikke etniske dansk udseende, 170-175 centimeter, almindelig af bygning og med mørkt eller brunt hår.

Annonce

Kvinde og en mand

Et tilsvarende tricktyveri fandt sted før dagen før i et supermarked i Haderslev. Her var det igen en kvindelig kunde, som blev franarret sit hævekort. Det skete klokken 13.10, da en fremmed kvinde henvendte sig og distraherede kunden, hvorefter det lykkedes en mandlig medgerningsmand at stjæle kvindens hævekort og efterfølgende misbruge det.

De to tricktyve her beskrives som: En kvinde, 30-40 år, 165 centimeter, almindelig af bygning og med sot hår. Kvinden var iført en lys bluse. Manden beskrives som 40-45 år, cirka 175 centimeter, almindelig af bygning og med sort hår. Han var iført en kortærmet ternet skjorte.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce