Annonce
Danmark

Politiet beklager manglende opfølgning i trist hundesag: - Det er ikke godt nok

- I dette tilfælde har der været en forventning om, at ejeren ville vende tilbage, fortæller Søren Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Der blev aldrig aftalt en opfølgning, da en anmelder tirsdag aften ringede med bekymringen om, at en hund stod fastbundet til et træ i Hedensted. Konsekvensen blev, at hunden tilbragte hele natten alene i voldsomt blæst og regnvejr.

Dagen efter, en mindre hund natten til onsdag blev efterladt fastbundet til et træ over for Rema 1000 i Hedensted, beklager Sydøstjyllands Politi, at der ikke blev fulgt op på den oprindelige anmeldelse.

Vagtcentralen modtog ellers en anmeldelse tirsdag ved 20-tiden, da den lukkeansvarlige kunne konstatere, at en påvirket kunde var gået uden hunden. Da den var blevet efterladt i kulde og blæst, var den i så ophidset et humør, at det var umuligt at nærme sig den.

Leder af vagtcentralen Søren Frederiksen har lyttet anmeldelsen igennem, hvori han kan konstatere, at det blev aftalt at fremlyse hunden og ellers vente på, om kunden opdagede sin forglemmelse og vendte tilbage.

Til gengæld blev det ikke aftalt, hvordan der skulle følges op på anmeldelsen - og resultatet blev, at hunden var efterladt frem til næste formiddag, hvor medejer Elise Balling fra det tilstødende firma Sign Service lykkedes at få hunden til sig.

- Det er dybt beklageligt, at den skal stå hele natten, og det er bestemt heller ikke vores intention. Det er ikke godt nok, siger Søren Frederiksen.

Annonce

Hørte ikke mere

Under normale omstændigheder forløber sådan en anmeldelse ved, at politiet spørger anmelderen om, hvorvidt vedkommende er i stand til at tage sig af hunden - og i givet fald hvor længe.

Kan det ikke lade sig gøre, skal politiet overtage hunden.

- I dette tilfælde har der været en forventning om, at ejeren ville vende tilbage, og almindeligvis ville nogen ringe igen. Men umiddelbart hører vi ikke mere frem til dagen efter, hvor sagen overtages af landbetjenten, og hunden bliver genforenet med ejeren, siger Søren Frederiksen.

Han slutter, at der efter episoden er optaget en dyreværnssag, som typisk ender ud som en bødesag. Derudover var hunden ifølge Søren Frederiksen heller ikke korrekt øremærket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce