Annonce
Danmark

Politiet beklager manglende opfølgning i trist hundesag: - Det er ikke godt nok

- I dette tilfælde har der været en forventning om, at ejeren ville vende tilbage, fortæller Søren Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Der blev aldrig aftalt en opfølgning, da en anmelder tirsdag aften ringede med bekymringen om, at en hund stod fastbundet til et træ i Hedensted. Konsekvensen blev, at hunden tilbragte hele natten alene i voldsomt blæst og regnvejr.
Annonce

Dagen efter, en mindre hund natten til onsdag blev efterladt fastbundet til et træ over for Rema 1000 i Hedensted, beklager Sydøstjyllands Politi, at der ikke blev fulgt op på den oprindelige anmeldelse.

Vagtcentralen modtog ellers en anmeldelse tirsdag ved 20-tiden, da den lukkeansvarlige kunne konstatere, at en påvirket kunde var gået uden hunden. Da den var blevet efterladt i kulde og blæst, var den i så ophidset et humør, at det var umuligt at nærme sig den.

Leder af vagtcentralen Søren Frederiksen har lyttet anmeldelsen igennem, hvori han kan konstatere, at det blev aftalt at fremlyse hunden og ellers vente på, om kunden opdagede sin forglemmelse og vendte tilbage.

Til gengæld blev det ikke aftalt, hvordan der skulle følges op på anmeldelsen - og resultatet blev, at hunden var efterladt frem til næste formiddag, hvor medejer Elise Balling fra det tilstødende firma Sign Service lykkedes at få hunden til sig.

- Det er dybt beklageligt, at den skal stå hele natten, og det er bestemt heller ikke vores intention. Det er ikke godt nok, siger Søren Frederiksen.

Annonce

Hørte ikke mere

Under normale omstændigheder forløber sådan en anmeldelse ved, at politiet spørger anmelderen om, hvorvidt vedkommende er i stand til at tage sig af hunden - og i givet fald hvor længe.

Kan det ikke lade sig gøre, skal politiet overtage hunden.

- I dette tilfælde har der været en forventning om, at ejeren ville vende tilbage, og almindeligvis ville nogen ringe igen. Men umiddelbart hører vi ikke mere frem til dagen efter, hvor sagen overtages af landbetjenten, og hunden bliver genforenet med ejeren, siger Søren Frederiksen.

Han slutter, at der efter episoden er optaget en dyreværnssag, som typisk ender ud som en bødesag. Derudover var hunden ifølge Søren Frederiksen heller ikke korrekt øremærket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

To elever mere i Alminde-Viuf er smittet med corona: Alle 9. klasser er sendt hjem

Annonce