Annonce
Tønder

Politiet bekræfter: Kvinde død i brand i en lejlighed i Tønders indre by

Brand- og redningsfolk var massivt tilstede i Skibbrogade i Tønder. Vejen blev spærret, mens slukningsarbejdet stod på. Foto: Martin Franciere
Røgdykkere fandt fredag middag en ældre kvinde livsløs i hendes brændende lejlighed i den indre by i Tønder. Alle forsøg på genoplivning var forgæves.

TØNDER: En brand i en lejlighed i den indre by i Tønder fredag middag har fået tragiske konsekvenser. Da brandvæsnets røgdykkere nåede frem til lejligheden på første sal, opdagede de en livløs person. Alle forsøg på at genoplive en ældre kvinde, var forgæves.

-  Brandvæsenet reddede beboeren, en ældre kvinde, ud af bygningen og ydede førstehjælp. Men hun blev desværre konstateret død af en læge på skadestedet. Branden er slukket, lød meldingen fra vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi fredag eftermiddag.

At branden havde fået tragiske konsekvenser stod forholdsvis tidligt klart på selve brandstedet. Politiet ventede dog med at bekræfte hændelsen, indtil de nærmeste pårørende var underrettet.

Annonce
Efter at det stod klart, at branden havde kostet et menneskeliv, blev området omkring den udbrændte lejlighed afspærret med politibånd, og politiet igangsatte en større brandteknisk undersøgelse. Foto: Uwe Iwersen

Brandalarmen fra Skibbrogade, der er en parallelvej til Tønders gågade, kom klokken 13.08.

Få minutter efter var de lokale brand- og redningsfolk massivt tilstede. Der var også sendt bud efter en ambulance. Den ankom som den første til branden sammen med indsatsleder Kenneth Achner, Brand & Redning Sønderjylland, Tønder.


Brandvæsenet reddede beboeren, en ældre kvinde, ud af bygningen og ydede førstehjælp. Men hun blev desværre konstateret død af en læge på skadestedet.

Vagtchefen, Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg


Han sendte omgående et hold røgdykkere op i lejligheden på første sal. Det var dette hold, der fandt kvinden, og fik hende ud. Men hendes liv stod altså ikke til at redde.

Umiddelbart efter at brand- og redningsfolk nåede frem, blev Skibbrogade afspærret for al trafik, og beboere i nærområdet blev bedt om at forlade området. Det skete ifølge politiet på stedet for at forhindre, at forbipasserende skulle indånde giftig røg fra branden. Da det kort tid efter stod klart, at branden havde kostet et menneskeliv, blev området omkring lejligheden afspærret med rød/hvide politibånd.

Tre hold røgdykkere

Ifølge indsatsleder Kenneth Achner var der tale om en meget omfattende brand, der hærgede hele lejligheden.

- I alt havde vi tre hold røgdykkere inde, og det lykkes at sikre, at branden ikke bredte sig yderligere i bygningen.

Brandfolkene var i aktion på stedet i godt en times tid. Efterfølgende iværksatte politiet en brandteknisk undersøgelse for at finde frem til brandårsagen.

- Den er pt. ukendt, lyder meldingen fra vagtchefen.

Der var ikke umiddelbart tegn på skader i lejligheden på første sal set fra Skibbrogade. Situationen var en anden på husets bagside. Foto: Martin Franciere

Den udbrændte lejlighed er en del af Skibbrogades pakhuskompleks. Det blev opført i 1828, og har været fredet siden 1964.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce