Annonce
Tønder

Politiet bekræfter: Kvinde død i brand i en lejlighed i Tønders indre by

Brand- og redningsfolk var massivt tilstede i Skibbrogade i Tønder. Vejen blev spærret, mens slukningsarbejdet stod på. Foto: Martin Franciere
Røgdykkere fandt fredag middag en ældre kvinde livsløs i hendes brændende lejlighed i den indre by i Tønder. Alle forsøg på genoplivning var forgæves.

TØNDER: En brand i en lejlighed i den indre by i Tønder fredag middag har fået tragiske konsekvenser. Da brandvæsnets røgdykkere nåede frem til lejligheden på første sal, opdagede de en livløs person. Alle forsøg på at genoplive en ældre kvinde, var forgæves.

-  Brandvæsenet reddede beboeren, en ældre kvinde, ud af bygningen og ydede førstehjælp. Men hun blev desværre konstateret død af en læge på skadestedet. Branden er slukket, lød meldingen fra vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi fredag eftermiddag.

At branden havde fået tragiske konsekvenser stod forholdsvis tidligt klart på selve brandstedet. Politiet ventede dog med at bekræfte hændelsen, indtil de nærmeste pårørende var underrettet.

Annonce
Efter at det stod klart, at branden havde kostet et menneskeliv, blev området omkring den udbrændte lejlighed afspærret med politibånd, og politiet igangsatte en større brandteknisk undersøgelse. Foto: Uwe Iwersen

Brandalarmen fra Skibbrogade, der er en parallelvej til Tønders gågade, kom klokken 13.08.

Få minutter efter var de lokale brand- og redningsfolk massivt tilstede. Der var også sendt bud efter en ambulance. Den ankom som den første til branden sammen med indsatsleder Kenneth Achner, Brand & Redning Sønderjylland, Tønder.


Brandvæsenet reddede beboeren, en ældre kvinde, ud af bygningen og ydede førstehjælp. Men hun blev desværre konstateret død af en læge på skadestedet.

Vagtchefen, Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg


Han sendte omgående et hold røgdykkere op i lejligheden på første sal. Det var dette hold, der fandt kvinden, og fik hende ud. Men hendes liv stod altså ikke til at redde.

Umiddelbart efter at brand- og redningsfolk nåede frem, blev Skibbrogade afspærret for al trafik, og beboere i nærområdet blev bedt om at forlade området. Det skete ifølge politiet på stedet for at forhindre, at forbipasserende skulle indånde giftig røg fra branden. Da det kort tid efter stod klart, at branden havde kostet et menneskeliv, blev området omkring lejligheden afspærret med rød/hvide politibånd.

Tre hold røgdykkere

Ifølge indsatsleder Kenneth Achner var der tale om en meget omfattende brand, der hærgede hele lejligheden.

- I alt havde vi tre hold røgdykkere inde, og det lykkes at sikre, at branden ikke bredte sig yderligere i bygningen.

Brandfolkene var i aktion på stedet i godt en times tid. Efterfølgende iværksatte politiet en brandteknisk undersøgelse for at finde frem til brandårsagen.

- Den er pt. ukendt, lyder meldingen fra vagtchefen.

Der var ikke umiddelbart tegn på skader i lejligheden på første sal set fra Skibbrogade. Situationen var en anden på husets bagside. Foto: Martin Franciere

Den udbrændte lejlighed er en del af Skibbrogades pakhuskompleks. Det blev opført i 1828, og har været fredet siden 1964.

Annonce
Tønder For abonnenter

Brudepar brænder inde med dyrt Ros-gavekort: - Vi føler os fandeme holdt for nar

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Billund

Bredsten Landevej spærret af alvorlig ulykke

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Fem år på vej: Nu har skulptur kurs mod rundkørsel

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Annonce