Annonce
Esbjerg

Politiet: Beskeden er ikke truende nok

Hos politiet kan man godt forstå, at Ali Kellou er blevet skræmt af messenger-beskeden. Men at nogen skriver "Vi glemmer det aldrig. Vi tilgiver det aldrig" er ikke en direkte trussel om at gøre ham ondt, og derfor tager politiet ikke fat i afsenderen.

ESBJERG: Da Ali Kellou torsdag aften kontaktede politiet omkring den messenger-besked, han opfattede som truende, fik han en knap otte minutter lang samtale med operatøren på vagtcentralen, som vejledte ham i, at han kunne skulle ringe 112, hvis der kom mere konkrete trusler, eller hvis nogen opsøgte ham for at gøre ham ondt.

Og at han kunne komme ind med et screendump af beskeden til politistationen i Esbjerg dagen efter, så den kunne blive lagt på sagen.

Andet kunne politiet ikke gøre i den konkrete sag, så der ikke blevet begået nogen fejl i proceduren, forklarer kommunikationsrådgiver i Syd- og Sønderjyllands Politi, Helle Lundberg:

- Ordlyden af beskeden er ikke af en karakter, så den kan opfattes som en trussel. Der står "Vi glemmer det aldrig. Vi tilgiver det aldrig", og det er forståeligt, at det gør ham bange, men der er ikke konkrete dødstrusler eller ord om, at personen vil skade Ali. Betjenten brugte dog lang tid på at tale med ham, så vi har gjort, hvad vi kunne, siger hun.

Da Ali Kellou ringede ind omkring beskeden, blev samtalen optaget, og politiet har efterfølgende gennemlyttet den for at høre, om vejledningen var, som den skulle være. Politiet understreger, at Ali Kellou til sidst i samtalen erklærede sig indforstået med den måde at gribe tingene an på.

Ali Kellou siger, at han accepterer, at reglerne er, som de er, men at han ville ønske, at beskeden faldt ind under kategorien "truende" hos politiet:

- Jeg synes, de skulle reagere på det. Jeg kan godt læse, hvad der menes med "Vi glemmer det aldrig. Vi tilgiver det aldrig". Og der er jo et navn, så det er let at finde frem til ham. Jeg synes ikke, det er rart, og jeg kan jo bare gå og vente på, om nogen pludselig opsøger mig, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce