Annonce
Esbjerg

Politiet: Beskeden er ikke truende nok

Hos politiet kan man godt forstå, at Ali Kellou er blevet skræmt af messenger-beskeden. Men at nogen skriver "Vi glemmer det aldrig. Vi tilgiver det aldrig" er ikke en direkte trussel om at gøre ham ondt, og derfor tager politiet ikke fat i afsenderen.
Annonce

ESBJERG: Da Ali Kellou torsdag aften kontaktede politiet omkring den messenger-besked, han opfattede som truende, fik han en knap otte minutter lang samtale med operatøren på vagtcentralen, som vejledte ham i, at han kunne skulle ringe 112, hvis der kom mere konkrete trusler, eller hvis nogen opsøgte ham for at gøre ham ondt.

Og at han kunne komme ind med et screendump af beskeden til politistationen i Esbjerg dagen efter, så den kunne blive lagt på sagen.

Andet kunne politiet ikke gøre i den konkrete sag, så der ikke blevet begået nogen fejl i proceduren, forklarer kommunikationsrådgiver i Syd- og Sønderjyllands Politi, Helle Lundberg:

- Ordlyden af beskeden er ikke af en karakter, så den kan opfattes som en trussel. Der står "Vi glemmer det aldrig. Vi tilgiver det aldrig", og det er forståeligt, at det gør ham bange, men der er ikke konkrete dødstrusler eller ord om, at personen vil skade Ali. Betjenten brugte dog lang tid på at tale med ham, så vi har gjort, hvad vi kunne, siger hun.

Da Ali Kellou ringede ind omkring beskeden, blev samtalen optaget, og politiet har efterfølgende gennemlyttet den for at høre, om vejledningen var, som den skulle være. Politiet understreger, at Ali Kellou til sidst i samtalen erklærede sig indforstået med den måde at gribe tingene an på.

Ali Kellou siger, at han accepterer, at reglerne er, som de er, men at han ville ønske, at beskeden faldt ind under kategorien "truende" hos politiet:

- Jeg synes, de skulle reagere på det. Jeg kan godt læse, hvad der menes med "Vi glemmer det aldrig. Vi tilgiver det aldrig". Og der er jo et navn, så det er let at finde frem til ham. Jeg synes ikke, det er rart, og jeg kan jo bare gå og vente på, om nogen pludselig opsøger mig, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce