Annonce
Indland

Politiet: Chef-bonusser på 815.000 kroner

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg vil ikke udtale sig om politidirektørernes bonus-ordning. Arkivfoto: Morten Rode

De 12 direktører i landets politikredse får hvert år en bonus. I år er den i gennemsnit på 67.900 kroner.

Annonce

Danmark: En bonus på 67.900 kroner for at leve op til årets mål og strategi - eller for at have særlige grunde til ikke at leve op til målene og strategien.

Det er det gennemsnitlige resultat af resultatlønsforhandlingerne for direktørerne i landets 12 politikredse. I alt udbetales der 815.000 kroner i bonusser for politidirektørernes indsats i 2016.

Resultatløns-aftalerne er indgået mellem de enkelte direktører, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og rigsadvokat Ole Hasselgaard.

Det er en årligt tilbagevendende ting, at politidirektørerne får en bonus udbetalt. De udbetales hvert år til alle direktører, uden undtagelse.

Bonusserne udbetales efter en en vurdering af, om direktørerne har været i stand til at flytte politikredsen og dens resultater i den retning, der er blevet stukket ud et år tidligere. Bonussens størrelse fastsættes ud fra det, Rigspolitiet betegner som "direktørernes samlede performance". Kun hvis direktøren gør sig skyldig i væsentlig misligholdelse af sine pligter, kan han eller hun nægtes sin bonus.

Men direktørerne kan godt få en bonus uden at leve op til strategien. For hvis de manglende resultater skyldes "særlige udfordringer", udbetales bonussen alligevel.

Så meget fik direktøren i bonus


 • Elsemette Cassøe (Nordjyllands Politi, nu fratrådt): 70.000 kroner
 • Helle Kyndesen (Østjyllands Politi): 80.000 kroner
 • Jens Kaasgaard (Midt- og Vestjyllands Politi): 75.000 kroner
 • Jørgen Abrahamsen (Sydøstjyllands Politi): 70.000 kroner
 • Jørgen Martin Meyer (Syd- og Sønderjyllands Politi): 80.000 kroner
 • Kit Claudi Grøn-Iversen (Fyns Politi): 50.000 kroner
 • Lene Frank (Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi): 75.000 kroner
 • Anne B. S. Tønnes (Københavns Politi): 65.000 kroner
 • Jens-Christian Bülow (Nordsjællands Politi): 50.000 kroner
 • Kim Christiansen (Københavns Vestegns Politi): 70.000 kroner
 • Peter Møller Nielsen (Bornholms Politi): 35.000 kroner
 • Thorkild Fogde (Københavns Politi, nu fratrådt): 95.000 kroner
 • Bitte Dyrberg (fungerende direktør i Midt- og Vestsjællands Politi) figurerer ikke på listen over bonusser.

Politidirektørernes løn er i gennemsnit på 92.245 kroner om måneden, plus pension og bonus.

Annonce

Rigspolitichefen er tavs

Politiets brug af direktør-bonusser har været emne for debat og politisk kritik i årevis. Men det er ikke en debat, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg ønsker at deltage i.

Avisen har gentagne gange bedt Jens Henrik Højbjerg svare på spørgsmål om, hvorfor politidirektørerne skal have bonus for at løse deres opgaver. Og hvorfor bonusserne udbetales så rutinemæssigt til hver direktør hvert år uden undtagelse. Men trods adskillige henvendelser vil rigspolitichefen ikke udtale sig.

I stedet sender Rigspolitiets pressechef en skriftlig kommentar på vegne af koncernstyringschef Thomas Østrup Møller.

- Politiet opstiller som alle andre organisationer hvert år en række strategiske mål for vores arbejde. Målene skal sikre, at vi - ud over de ting, vi ikke kan forudse - har en retning på vores arbejde og ved hvilke områder, det er, vi særligt prioriterer. En mål- og resultatplan for hver politikreds definerer de mål, som kredsen skal arbejde efter. Det kan eksempelvis være at nedbringe antallet af indbrud og bekæmpe rocker- og bandekriminalitet. Politidirektøren er som øverste chef for politikredsen ansvarlig for arbejdets tilrettelæggelse og en mindre del af politidirektørernes løn udgøres af den såkaldte resultatløn. Resultatlønnens størrelse fastsættes hvert år - dels ud fra i hvilket omfang, politikredsen har nået de fastsatte mål, og dels ud fra en samlet helhedsvurdering af politidirektørens ledelse og situationen i politikredsen, citeres Thomas Østrup Møller i mailen.

Svaret forholder sig ikke til spørgsmålene om, hvorfor en bonusordning er nødvendig, eller hvorfor bonusserne udbetales hvert år til hver direktør. Rigspolitiet afviser at uddybe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce