Annonce
Kolding

Politiet efter groft anonymt opslag om 14-årige Ida: Det er godt at få den slags sager frem i lyset

14-årige Ida Visbech og hendes mor Winnie Madsen er stået frem og har fortalt om den grove tone, der blev brugt om Ida i et opslag på de sociale medier. Siden har de begge fået flere henvendelser om, at Ida ikke er den eneste, der er blevet svinet til digitalt. De håber, at forældre vil snakke med deres børn om, hvad de laver på sociale medier og om at holde en ordentlig tone der. Foto: Lotte Højstrøm
Sagen om et særdeles groft opslag på et socialt medie om en 14-årig pige fra Lunderskov er nu blevet meldt til politiet. Vicepolitiinspektør opfordrer folk til at melde lignende opslag til politiet og understreger, at det bliver taget meget alvorligt.
Annonce

Lunderskov: Et groft opslag på de sociale medier i søndags om den 14-årige Ida Visbech fra Lunderskov bliver nu kigget efter i sømmene af politiet.

Siden Ida og hendes mor Winnie Madsen fortalte om opslaget og tilsviningerne i JydskeVestkysten, har Winnie Madsen meldt opslaget til politiet og har aftalt at komme forbi politistationen i Kolding med billeddokumentation.

I opslaget, som blev delt på Snapchat fra appen F3, skriver den anonyme person blandt andet om Ida, at hun er en "fucking luder", at "hun knepper alle", er ved at komme ud i et misbrug, og vedkommende slutter af med at håbe, at Ida "dør af stoffer".

Da Ida Visbech søndag aften så opslaget, gik hun straks til sin mor, og sammen er de blevet enige om, at Winnie Madsens opslag om det grove opslag i en Lunderskov Facebook-gruppe og artiklen i JydskeVestkysten skulle suppleres med en politianmeldelse.

Sådan her stod der i det opslag, som Ida Visbech opdagede søndag aften. Hun går normalt på efterskole, men er i øjeblikket hjemsendt på grund af coronanedlukningen, så hun gik straks til sin mor og viste hende både dette opslag og opslag om andre, der også blev omtalt negativt og nedladende. Med Idas billigelse lavede hendes mor, Winnie Madsen, et opslag om tilsviningen af Ida i en Facebook-gruppe i Lunderskov, de to er også stået frem i JydskeVestkysten og har nu meldt opslaget til politiet. Screenshot

- Det andet er ikke nok. Vi vil gerne have sat en streg under det og ved at melde det til politiet, er der større chance for at finde frem til gerningsmanden. Jeg håber, at politiet vil bruge nogle ressourcer på det og få det stoppet, siger Winnie Madsen, der har fået tilbagemeldinger om, at sagen har fået flere forældre til at snakke med deres børn om opførsel på de sociale medier.

Hos Sydøstjyllands Politi kan vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard ikke udtale sig om den konkrete sag med opslaget, hvor Ida på 14 år svines til.

Men han oplyser, at man generelt kan sige, at "trusler og tilsvininger med navns nævnelse kan være ulovlige".

Annonce

Opfordrer til anmeldelser

- Det, der er ulovligt face to face, er som udgangspunkt også ulovligt på nettet. Og vi anbefaler at anmelde det til politiet, for det er bedst at få den slags frem i lyset, så der kan arbejdes med det i alle sammenhænge, og arbejdet med sådan noget her er jo forebyggende arbejde, som vi finder vigtigt, siger Finn Ellesgaard.

Han henviser til, at politiet samarbejder med blandt andet skoler og sociale myndigheder i alle områder og skoledistrikter i Kolding, og at man der foreksempel kan drøfte sagen og problemer med den grove tone på de sociale medier.

Han opfordrer i samme åndedrag til, at man åbent taler om det, når disse sager dukker op.

- Man bør tale om det så bredt som muligt - det kan både være på skolen og blandt forældre, siger Finn Ellesgaard.

F3

Opslaget om Ida kom fra F3 og var blevet delt på Snapchat.

F3 er en social netværkstjeneste, hvor man anonymt kan stille spørgsmål og sende beskeder til hinanden. Aldersgrænsen på F3 er 17 år.

Producenten bag F3 kalder appen for det mest ærlige sted på internettet, hvor du kan finde ud af, hvad dine venner synes om dig, besvare anonyme spørgsmål og spørge om ting, du aldrig har turdet spørge om.

Fordele og ulemper ved F3: App’ens anonyme element kan give mulighed for at lege med sin identitet og åbner for at kunne stille spørgsmål, som man måske ikke tør spørge hinanden om ansigt til ansigt. Dog bliver F3 af nogle børn og unge brugt som platform for grov, digital mobning, hvor nogle brugere udnytter app’en til at sende anonym chikane eller krænkende beskeder.

Tal med dit barn om brug af F3: Det er en god idé at indgå i dialog med børn og unge om appens fordele og ulemper.

Kilde: Red Barnet

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce