Annonce
Tønder

Politiet efter spektakulært stolekup i vandtårnet: Der er ikke meget at gå efter

Det var via dette stillads, at tyvene skaffede sig adgang. Arkivfoto: Uwe Iwersen
Politiet er stort set på bar bund efter det opsigtsvækkende stolekup i vandtårnet i Tønder, hvor 17 Wegner-stole blev båret ud og forsvandt via et stillads.

TØNDER: Kuppet vakte opsigt i vide kredse: Op til pinse, natten mellem den 20. og 21. maj, benyttede ukendte indbrudstyve et byggestillads som adgangs- og flugtvej ind og ud af museets vandtårn i Tønder. Fra stedet løb de med halvdelen af museets samling af Wegner-stole. 17 af i alt 34 stole til en anslået værdi af cirka 350.000 kroner forsvandt. Og de er ikke blevet set siden.

- Vi har ikke mange ledetråde at gå efter, lyder meldingen fra vicepolitikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Thomas Berg.

Efterforskningen af kuppet i Tønder har ifølge ham været koordineret med flere andre politikredse, der har oplevet lignende tyverier, hvor udbyttet var designer-møbler. Politiet har også tjekket mulige forbindelse til udlandet. Men lige lidt har det hjulpet.

Annonce

- Heller ikke der er vi blevet klogere, lyder det fra Thomas Berg.

Sidste håb for en hurtig opklaring af sagen er nogle DNA-spor, der blev sikret på stedet, og som nu er indsendt til nærmere undersøgelse.

Et vindue blev brudt op. Vinduet kunne nås via stilladset på vandtårnet. Arkivfoto: Uwe Iwersen

Gerningsmændenes usædvanlige adgangs- og flugtvej var etableret rundt om vandtårnet i forbindelse med noget omfattende fugearbejde.


Vi har ikke mange ledetråde at gå efter.

Thomas Berg, kriminalkommissær, Syd- og Sønderjyllands Politi, Sønderborg


Efter kuppet lukkede museet resten af Wegner-udstillingen i tårnet ned og fjernede desuden enkelte Wegner-unikater, der blev vist i museets særlig sikrede afdeling. Det skete, ifølge museumsleder Tine Blicher-Moritz, som en ekstra  sikkerhedsforanstaltning så længe vandtårnet stadig var pakket ind i et stillads. Tirsdag eftermiddag afsluttede medarbejderne fra firmaet Persolit i Aabenraa nedtagningen af stilladset. Og nu vender Wegner-udstillingen efter planen altså tilbage - om end i en amputeret udgave.

Wegner-kuppet i Tønder er langt fra første gang, at tyve målrettet er gået efter designerstoler  af den Tønder-fødte møbelmager. Seneste eksempel kommer fra Allerød Bibliotek, der forleden åbnede en særudstilling med blandt andet fokus på Wegner-møbler.

Bamsestol på vejen

Natten til søndag den 6. juni fandt en politipatrulje det klokken 3.02 mistænkeligt, at en hvid stationcar kørte med åben bagsmæk gennem byen, skriver mediet Sjællandske Nyheder.

Da politiet ville eftersætte bilen, stak denne af, og ud af bagsmækken faldt en stol. Det viste sig siden at være et eksemplar af H. J Wegners Bamsestol, en stol der brugt koster over 100.000 kroner og fra ny cirka 134.000 kroner.

Patruljen mistede, ifølge Sjællandske Nyheder, på grund af den øvrige trafik kontakten med bilen, men en anden patrulje fandt lidt senere en hvid stationcar med indbrudsværktøj i holdende ved Møllemoseparken. Cirka samtidig indløb en anmeldelse om indbrud på biblioteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce