Annonce
112

To personer fundet døde i feriebolig: Politiet til stede med hundepatruljer

Politiet har afspærret og efterforsket i huset i løbet af torsdagen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
To tyske statsborgere er fundet døde i et feriehus ved Arrild.

ARRILD: Politiet er i øjeblikket til stede med hundepatruljer ved en feriebolig i udkanten af Arrild. Her blev to tyske statsborgere ved 17-tiden onsdag eftermiddag fundet døde i en feriebolig på Gånsagervej.

Syd- og Sønderjyllands Politi holder kortene ganske tæt til kroppen, men oplyser i en udsendt pressemeddelelse, at man med de foreløbige undersøgelser ikke har kunnet gøre det klart, hvordan de to dødsfald i rødstenshuset er sket.

Derfor undersøger man de to dødsfald i feriehuset som værende mistænkelige. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man torsdag eftermiddag er i fuld gang med at underrette de pårørende til de to omkomne.

Sol og Strand Rømø, der står som udlejer af feriehuset på Gånsagervej, havde overfor JydskeVestkysten ingen kommentarer torsdag eftermiddag.

Opdateres...

Annonce
Det er i dette hus i udkanten af Arrild, at de to tyske statsborgere sent onsdag eftermiddag blev fundet døde. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig blev taget for narkokørsel

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Kolding kæmpede mod vandmasserne: Her er forklaringen på oversvømmelserne

Annonce