Annonce
Esbjerg

Politiet efterlyser rapper for knivstikkeri

Den efterlyste Sharmarke Omar Ali. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Esbjerg: Syd og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forsøget på at finde frem til en mand, der er mistænkt for at stå bag et knivstikkeri.

Det drejer sig om den 24-årige Sharmarke Omar Ali, som politiet nu offentliggør et billede af i håb om at finde frem til manden.

Politiet mistænker Sharmarke Omar Ali for et knivstikkeri begået i Havnegade i Esbjerg den 6. oktober. Her blev en 23-årig mand lettere kvæstet. Hændelsen fandt sted, efter at der var opstået en uoverensstemmelse mellem de to personer.

Den efterlyste skulle være identisk med rapperen med kunstnernavnet "Jamaika", hvis borgerlige navn er Sharmarke Omar Ali. Rapperen har blandt andet optrådt på Roskilde Festival.

Politiet håber på borgernes hjælp til at få oplyst, hvor Sharmarke Omar Ali opholder sig, men fraråder samtidig, at man selv tager kontakt til Sharmarke Omar Ali, da han muligvis kan være farlig.

Politiet kan kontaktes på telefon 114 eller på mailadressen sjyl@politi.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];