Annonce
Esbjerg

Politiet efterlyser rapper for knivstikkeri

Den efterlyste Sharmarke Omar Ali. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Esbjerg: Syd og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forsøget på at finde frem til en mand, der er mistænkt for at stå bag et knivstikkeri.

Det drejer sig om den 24-årige Sharmarke Omar Ali, som politiet nu offentliggør et billede af i håb om at finde frem til manden.

Politiet mistænker Sharmarke Omar Ali for et knivstikkeri begået i Havnegade i Esbjerg den 6. oktober. Her blev en 23-årig mand lettere kvæstet. Hændelsen fandt sted, efter at der var opstået en uoverensstemmelse mellem de to personer.

Den efterlyste skulle være identisk med rapperen med kunstnernavnet "Jamaika", hvis borgerlige navn er Sharmarke Omar Ali. Rapperen har blandt andet optrådt på Roskilde Festival.

Politiet håber på borgernes hjælp til at få oplyst, hvor Sharmarke Omar Ali opholder sig, men fraråder samtidig, at man selv tager kontakt til Sharmarke Omar Ali, da han muligvis kan være farlig.

Politiet kan kontaktes på telefon 114 eller på mailadressen sjyl@politi.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce