Annonce
Esbjerg

Politiet efterlyser gerningsmanden der har krænket flere kvinder i Esbjerg

Genrefoto

Esbjerg: En 20-årig kvinde fra Varde-området oplevede fredag morgen omkring klokken 04.00 at blive befamlet af en mand i Esbjergs midtby. Tidligere har flere kvinder i løbet af december anmeldt noget lignende.

Kvinden havde været i byen i Esbjerg. På vej til sit overnatningssted fulgte en mand, der trak med en cykel, efter hende på Sjællandsgade og tog hende på bagdelen. Kvinden protesterede og for at slippe for manden gik hun ind i en park på hjørnet af Nygårdsvej og Sjællandsgade. Men manden lagde cyklen, fulgte efter hende og fortsatte med at beføle hende. På et tidspunkt fik kvinden vristet sig fri og løb væk.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne tale med alle, der måske har set manden, set ham følge efter kvinden eller som kan have en ide om, hvem han kan være.

Manden beskrives som: 30-35 år og af anden etnisk udseende end dansk Ikke særlig mørk i huden Taler forståeligt dansk, men med tydelig accent Mørkt kort hår og mørkt kort skæg Iført en sort jakke med hætte Trak med en grå herrecykel

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce