Annonce
Tønder

Lettelse: Forsvundet mand fra Bredebro fundet i live ved Haderslev

Efter massiv eftersøgning har politiet her til eftermiddag fundet en efterlyst mand fra Bredebro. Han blev fundet ved Haderslev. Arkivfoto

BREDEBRO: Tirsdagen igennem ledte et talstærkt mandskab fra Syd- og Sønderjyllands Politi, assisteret af en helikopter, efter en 58-årige mand fra Bredebro.

Midt på eftermiddagen gav eftersøgningen bonus, da manden blev fundet ved Haderslev.

I et kort tweet skriver politet: "Vores eftersøgte mand fra Bredebro blev for kort tid siden fundet tæt ved Haderslev. Pågældende er afkræftet og skal til behandling på sygehus".

Manden forlod sin bopæl i Bredebro mandag aften iført en t-shirt med mønster samt blå shorts. I første omgang forlød det, at manden sandsynligvis var søgt mod et skovområde.

Det blev bestyrket af et vidne, der til politiet havde oplyst, at have set den efterlyste borger mandag aften cirka to kilometer syd for Bredebro og gående i sydlig retning.

Politiet oplyste først på tirsdagen, at man eftersøgte den savnede person med en større styrke og at en helikopter hjalp til fra luften. Derfor kunne man se øget aktivitet og larm i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce