Annonce
112

Politiet efterlyser overfaldsmand: Stak mand i armhulen

Arkivfoto

Aabenraa: Sent mandag aften udspillede sig nogle drabelige scener i Netto på Løgumklostervej i Aabenraa.

En 43-årig mand fra byen havde været nede og handle, da han i butikkens indgangsparti mødte en anden mand. Her skete der ifølge Thomas Berg, politikommissær hos Syd- og Sønderjyllands Politi, en form for sammenstød.

- Det førte til, at den anden mand trak noget op og stak den 43-årige to gange i armhulen, sandsynligvis med en skruetrækker, siger han.

Manden blev efterfølgende behandlet på sygehuset, men han er ikke kommet alvorligt til skade.

Politiet udelukker ikke, at der kan være tale om et andet overfaldsvåben end en skruetrækker, eksempelvis en kniv.

- Vi ved det ikke endnu. Vi har søgt stedet af med hunde og øvrige patruljer, men vi har ikke fundet noget, og vi har endnu ikke fået svar på lægeundersøgelsen, siger Thomas Berg.

I forbindelse med episoden efterlyser politiet en mand på omkring 25 år og dansk af udseende. Han var iført en sort tanktop og sorte bukser, muligvis af mærket Adidas. Han var cyklende på en BMX-cykel. Politiet fik anmeldelsen klokken 21.56.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce