Annonce
Vejen

Video: Politiet talstærkt til stede i større aktion i Holsted St.

Opdatering kl. 12.25: Politiaktion i Holsted Stationsby er afsluttet. En psykisk syg bevæbnet mand var anledning til politiaktion. Læs mere her.

Holsted: Mandag morgen foregår der en større politiaktion i den centrale del af Holsted Stationsby.

JydskeVestkystens reporter på stedet fortæller, at der er masser af politi, og flere betjente bærer geværer. Og yderligere betjente er på vej til stedet.

Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter, at der foregår en politiaktion, og at man er talstærkt til stede, men vil indtil videre ikke uddybe, hvad der mere præcist er sket.

Ifølge kilder på stedet er der tale om en bevæbnet person, som befinder sig i et hus. Men det er ikke bekræftet af politiet.

Kirkegade og en del af Storegade er spærret, og ifølge kilder på stedet har Storegade været spærret siden klokken 4 i morges.

Vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller, at det ikke er en hændelse, som borgerne i området bør være bekymrede over.

Klokken 10:20 skriver politiet på Twitter, at der ikke er nogen ændring i forhold til deres tidligere udmelding, og at borgere frit kan færdes udenfor afspærringen.

Annonce
Foto: Steen Rasmussen
Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce