Annonce
Vejen

Truede 74-årig med dolk: Politiet stadig på jagt efter Volvo-røver

Mandag røvede en blaffer en lysebrun metallic-farvet Volvo XC60, årgang 2014 i Vejen. Bilen bærer indregistreringsnummeret: BZ54943. Arkivfoto
Syd- og Sønderjyllands Politi beder om hjælp til at finde gerningsmanden, der mandag røvede en Volvo XC60 i Vejen og forsvandt mod øst ad Koldingvej.

Vejen: Politiet modtog mandag aften en enkelt henvendelse i sagen om blafferen, der mandag røvede en lysebrun metallic-farvet Volvo XC60, årgang 2014 og med registreringsnummeret BZ54943. Syd- og Sønderjyllands Politi er på jagt efter røveren og den stjålne Volvo og håber på borgernes hjælp i forbindelse med efterforskningen.

Røveriet fandt sted klokken cirka 10.20 nær Coops tidligere lager ved krydset, Koldingvej/Arnfredsvej. Her havde en 74-årig bilist fra lokalområdet taget en blaffer op. Men da bilisten bad blafferen tage sikkerhedsselen, trak gerningsmanden i stedet en kniv og truede bilisten til at forlade køretøjet. Herefter forsvandt gerningsmanden med Volvoen i østlig retning.

Bilens ejer nåede dog at notere sig et signalement af blafferen, der har et skandinavisk udseende. Han er en mand i alderen 20-25 år, 175-180 centimeter høj, almindelig af bygning.

Annonce

Røveren blaffede

Han havde kort brunt hår og havde en mørkfarvet tatovering på venstre side af halsen. Han var iført en grå hættetrøje og blå cowboybukser. Han talte svensk og havde en grøn rygsæk. Kniven, som han brugte, beskriver bilisten som en dolk med sort skæfte.

Blafferen havde stillet sig i vejkanten, men brugte ikke noget skilt til at fortælle, hvor han skulle hen, men blaffede på gammeldags facon ved at stikke en tommelfinger i vejret.

- Borgere, der genkender den stjålne bil eller gerningsmanden – eller måske har lagt mærke til gerningsmanden i området før hændelsen - bedes omgående kontakte Politiets Servicecenter på telefon 114, siger politikommissær Henning Marcussen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce