Annonce
Regionalt

Politiet erkender kæmpebrøler ved grænsekontrol

I god tro havde rejsende fra Slesvig-Holsten bestilt og betalt ophold i ferieboliger i Danmark, men blev fredag ved en fejl afvist ved grænsen, selvom de var i deres gode ret til at rejse ind i Danmark. Bananrepublik lyder dommen fra udlejernes brancheorganisation. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix
Syd- og Sønderjyllands Politi tilstår nu, at man fredag ved en fejl udløste kaos ved grænsen og afviste slesvig-holstenere, der var i deres gode ret til at rejse ind i Danmark.
Annonce

Kruså: Politiet erkender nu uden forbehold, at der fredag skete en enorm smutter, så borgere fra Slesvig-Holsten blev afvist ved grænsen, selvom de var i deres gode ret til at rejse ind i Danmark.

- Politiet skal beklage, at et mindre antal borgere fra Slesvig-Holsten ved en fejltagelse er blevet afvist, hedder det i en pressemeddelelse fredag fra Syd- og Sønderjyllands politi.

- Dermed er der sket afvisning af borgere fra Slesvig-Holsten, som skulle have haft lov til at rejse ind i Danmark, lyder kommentaren fra politiet til kæmpebrøleren.

Slesvig-holstenere har hidtil haft fri indrejse til Danmark. Men efter delstaten krydsede Danmarks kritiske grænse på 30 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn, blev også indrejse fra Slesvig-Holsten forbudt torsdag.


Det er en fuldstændig grotesk situation. Det stod med store bogstaver, at det gjaldt fra fredag klokken 23.59.

Carlos Villaro Lassen, Feriehusudlejernes Brancheforening.


De danske myndigheder understregede dog såvel mundtligt som på nettet, at undtagelsen for slesvig-holstenere først udløb fredag ved midnat. I god tro rejse borgere fra delstaten derfor mod nord blev for at blive afvist.

Carlos Villaro Lassen fra Feriehusudlejernes Brancheforening betegner den kaotiske situation som en bananrepublik værdig.

- Det er en fuldstændig grotesk situation. Det stod med store bogstaver, at det gjaldt fra fredag klokken 23.59. Vi fik det bekræftet af politiet. Så bliver vi pludseligt kontaktet af nogle medlemmer, som oplever, at deres kunder fra Slesvig Holsten bliver afvist ved grænsen. Vi ringede til til politiet igen og får igen bekræftet, at det først gælder fra klokken 23.59. Lidt efter ringer politiet så til os og siger, at nu er det lavet om, oplyser Carlos Villaro Lassen, administrerende direktør Feriehusudlejernes Brancheforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce