Annonce
Vejen

Politiet fangede to butikstyve - én stak af

Bedst som man måske troede, at butikstyvene var over alle bjerge, havde den lokale landbetjent, Peder Stefansen, to timer senere tilfældigvis stoppet en bil, hvori de to butikstyve befandt sig. Arkivfoto

Politiet har anholdt en 18-årig mand fra lokalområdet, som er sigtet for butikstyveri i SuperBrugsen i Jels og for brugstyveri af en personbil.

Jels: Torsdag klokken 12.07 blev der begået et butikstyveri i SuperBrugsen i Jels. Her lykkedes de to mænd at stjæle forskellige butiksvarer som: oksemørbrad, spiritus, kakao og sprinklervæske. Tyvene kørte bort fra gerningsstedet i en bil og forsvandt. En af politiets patruljer var dog hurtigt fremme og fik gennemset optagelserne fra SuperBrugsens videoovervågningsanlæg.

Bedst som man måske troede, at butikstyvene var over alle bjerge, havde den lokale landbetjent, Peder Stefansen, to timer senere tilfældigvis stoppet en bil, som var blevet meldt stjålet i Kolding natten mellem den 25. og 26. januar.

I bilen befandt sig to mænd, som blev anholdt. Det lykkedes imidlertid den ene at slippe fri og tage flugten. Derfor var det den anholdte, som blev sigtet for at have brugsstjålet bilen. Men samtidig blev de to mænd genkendt som butikstyvene i SuperBrugsen i Jels, og det udløste så også en sigtelse for butikstyveri.

Annonce

Vi ved, hvem han er, så det er bare et spørgsmål om tid, før vi får vedkommende anholdt på ny.

Kristian Harbo Sørensen, politikommissær, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Et spørgsmål om tid

I forbindelse med anholdelsen blev tyvenes bil ransaget, hvilket resulterede i endnu flere sigtelser. I bilen blev der fundet en dolk, et hardball-gevær, en haglpatron, en peberspray og ulovlige kanonslag. Og i bilens bagagerum fandt politiet ikke færre end 23 løse peberspray.

- Den anholdte er en 18-årig mand fra lokalområdet. Men vi har også identificeret, den anden. Vi ved, hvem han er, så det er bare et spørgsmål om tid, før vi får vedkommende anholdt på ny, siger politikommissær Kristian Harbo Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Tips og tv: Superligaens 13. runde

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce