Annonce
Haderslev

Politiet fangede tre kassedykkere på motorvejen

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Haderslev: Fra flere steder i Syd- og Sønderjylland har politiet på det seneste modtaget anmeldelser om såkaldte kassedyk i supermarkeder.

Onsdag aften klokken 21.18 på den sønderjyske motorvej stoppede politiet så en personbil med tre personer, som ifølge Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi kan sættes i forbindelse med sagerne.

I Haderslev drejer det sig om et forhold på Christian X's Vej den 13. juli klokken 18.26 og et forhold på Lyøvej i Starup den 14. juli klokken 19.14.

I begge tilfælde er der altså tale om kassedyk i supermarkeder, hvor personerne tog et ukendt antal kontanter fra kassen, mens denne var ubemandet.

De tre personer i bilen var en 29-årig kvinde uden fast bopæl, en 45-årig mand fra København og en 51-årig mand fra Frederiksberg.

Føreren af bilen, den 51-årige mand, blev desuden også sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han har fået frakendt sit kørekort, ligesom han blev testet positiv for euforiserende stoffer.

Udover forholdene i Haderslev Kommune mener politiet at de tre personer kan sættes i forbindelse med lignende sager i Vejen, Sønderborg, Aabenraa samt andre steder i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fårenes læskur udbrændte

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];