Annonce
Sønderborg

Politiet fastslår: Nej til kræmmermarkeder på Rønhaveplads

Man har nået at afholde tre kræmmermarkeder, inden man fik besked på, at man ikke måtte afholde dem. Foto: Ludvig Dittmann
Det er slut med kræmmermarkeder på Rønhaveplads og Perlegade i nærmeste fremtid. Sønderborg Handel undrer sig.
Annonce

Sønderborg: Det er slut med kræmmermarkeder på Rønhaveplads og Perlegade efter, at det har været afholdt tre gange.

Syd- og Sønderjyllands Politi har gjort Sønderborg Handel opmærksomme på, at de overtræder reglerne om forsamlingsforbud, når kræmmermarkedet bliver afholdt.

- Vi har været meget i tvivl om, hvordan reglerne skal forstås, og fordi vi mener, at de kan forstås på to måder, valgte vi at gå i gang, siger citymanager ved Sønderborg Handel, Axel Nielsen.

Han står nu uforstående tilbage, efter han af Syd- og Sønderjyllands Politi er blevet gjort opmærksom på, at man ikke længere må afholde kræmmermarkeder på Rønhaveplads og Perlegade.

- Jeg har svært ved at se, hvorfor de ikke må stå der, når både Borgen må have åbent, og folk kan vandre op og ned af gågaden, siger han, og understreger at man selvfølgelig har tænkt sig at følge reglerne.

Kræmmerne, som normalt holder til på Rønhaveplads om onsdagen og på Perlegade om lørdagen, har fået besked på, at de ikke må stille deres boder op. Arkivfoto: Jens Eilertsen

Citymanageren fortæller, at han mest af alt er ked af det på de kræmmeres vegne, som normalt plejer at deltage i kræmmermarkederne på Rønhaveplads og på Perlegade.

- De ser det som noget socialt, et sted hvor de kan få en god snak og møde gamle bekendte. Når de alle sammen også har håndsprit med, så har jeg svært ved at se, hvorfor reglerne skal være anderledes for kræmmermarkeder end butikker, siger han.

Annonce

Politiet: Beror på en konkret vurdering

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at det ifølge bekendtgørelsen er forbudt at afholde arrangementer med mere end 50 personer, og at det også gælder kræmmermarkeder og torvedage.

Der er dog undtagelser fra bestemmelserne. Hvis der eksempelvis er tale om ugentlige eller andre jævnligt tilbagevendende torvedage eller markeder, hvor lokale handlende, landmænd og andre på eksempelvis et torv sælger varer via separate boder, der kan sidestilles med butikker på en gågade, hvor der altså er er tale om en relativt fast gruppe af stander uge efter uge, vil det som udgangspunkt være lovligt at afholde aktiviteterne, forklarer Syd- og Sønderjyllands Politi.

Et arrangement vil være omfattet af forbuddet, hvis der er øvrige aktiviteter i forbindelser med markedet, såsom optræden med musik eller en hoppebog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce