Annonce
Tarm

Politiet frikender Bjarne Hedegaard

Rygterne om, at han selv skulle have sat ild til maskinhuset eller fået en anden til det, slider på Bjarne Hedegaard, der i forvejen har både konkurs og sygdom at slås med. Han vil gerne have renset sit navn. Foto: Jørgen Kirk

ÅDUM/RINGKØBING: Allerede samme aften, som Hedegaards Maskinstation brændte ned, var politiet opmærksom på, at branden meget vel kunne være påsat. Selvom brandårsagen har været svært at kortlægge, er der andre beviser, som fik Midt- og Vestjyllands Politi til at starte en efterforskning med det samme.

Flere personer er blevet efterforsket undervejs, oplyser politiassistent Ole Hjort ved lokalpolitiet i Herning, der har stået for efterforskningen.

- Vi har efterforsket bredt og har afdækket alle muligheder, og vi har ikke beviser på, at andre end den sigtede er involveret i brandstiftelsen, fortæller Ole Hjort.

Han understreger desuden, at politiet frikender Bjarne Hedegaard for enhver rolle i forbindelse med den påsatte brand.

- Vi finder ikke, at der er hold i, at han selv skulle have foranstaltet det. Intet bekræfter, at han skulle have sagt, at han var parat til at betale for at brænde det ned. Der er ikke hold i de rygter, understreger Ole Hjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce