Annonce
112

Politiet frygter opgør efter skuddrab: Indfører visitationszone i Korskærparken og midtbyen

Politiet vurderer, at der er risiko for yderligere voldelige oprør i kølvandet på drab på 24-årig i Korskærparken.
Annonce

Fredericia: I kølvandet på skuddrabet i Korskærparken mandag eftermiddag bliver der nu oprettet visitationszoner både omkring Korskærparken og den sydlige bydel.

Oprettelsen af zonen er en sikkerhedsforanstaltning med henblik på at genoprette og fremover fastholde ro, tryghed og sikkerhed i boligområdet Korskærparken og i Fredericia i øvrigt, konstaterer Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at indføre visitationszonen skyldes, at Sydøstjyllands Politi vurderer, at der i den kommende periode er en forøget risiko for, at der besiddes eller bæres våben i de anførte områder med henblik på at foretage strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd, som politiets kommunikationsafdeling formulerer det. Vurderingen bygger bl.a. på, at der i går skete et drab på en 24-årig mand i Korskærparken i Fredericia.

Den afdøde er en del af en gruppe af unge mænd med anden etnisk oprindelse, der er bosiddende i Korskærparken. Denne hændelse i Korskærparken og igangværende konflikter betyder, at politiet vurderer, at der er risiko for yderligere alvorlige voldelige opgør i områderne.

Grænserne for visitationszonerne

Visitationszonen i Korskærparken er afgrænset af følgende veje:

  • Ullerupdalvej, Nørre Allé, Vestre Ringvej, Vejlevej, Vestre Ringvej, Venusvej.

Visitationszonen i Fredericia midtby er afgrænset af følgende veje:

  • Vester Voldgade, Nørre Voldgade, Øster Voldgade (inkl. Østerstrand), Kongensgade, Esplanaden, Oldenborggade, Norgesgade, Sjællandsgade.

Annonce

Stikvis visitation

Visitationszonerne skal således bl.a. forebygge eventuelle alvorlige reaktioner mod og/eller fra personer i grupperinger i Fredericia. I forlængelse heraf har visitationszonerne et forebyggende sigte, idet de skal forebygge fare for personers liv og helbred og indebærer, at politiet kan foretage stikprøvevis visitation af personer samt genstande og køretøjer, som de pågældende er i besiddelse af, skriver politiet.

Fredericia Kommune, boligselskaber og Sydøstjyllands Politi er ligeledes i løbende samarbejde og kontakt med henblik på at modvirke følgevirkninger af den voldsomme hændelse og genskabe ro og tryghed, oplyser politiet.

Sydøstjyllands Politi vurderer, at drabet udspringer af et modsætningsforhold mellem nogle afgrænsede persongrupper i Fredericia. Det er altså ikke generelt farligt at opholde sig eller bo i Korskærparken eller Fredericia i al almindelighed, understreger politiet.

Visitationszonerne omfatter afgrænsede områder i henholdsvis den centrale del af Fredericia by samt i Korskærparken i Fredericia og gælder fra 25. februar klokken 13 til og med 25. marts.

Der indføres vistiationszoner i to områder. Visitationszonen i Fredericia midtby Vester Voldgade – Nørre Voldgade – Øster Voldgade (inkl. Østerstrand) – Kongensgade – Esplanaden –Oldenborggade – Norgesgade – Sjællandsgade. I vestbyen indenfor vejene Ullerupdalvej – Nørre Allé – Vestre Ringvej – Vejlevej – Vestre Ringvej – Venusvej. Kort: Sydøstjyllands Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Elever fik en anderledes skolestart

Regionalt For abonnenter

Diskoteksejer frygter tomme dansegulve året ud: - Vi skal kunne give fuld gas, ellers giver vi ingen gas

Annonce