Annonce
forside

Politiet gennemfører kontrol af cyklister og knallerter

27 cyklister døde i trafikken sidste år.

I uge 4 vil politiet landet over tjekke cyklister og knallertkørere for overtrædelse af færdselsregler.

Politiet vil i uge 4 gennemføre en landsdækkende kontrol af cyklister og knallertkørere.

Det siger Rigspolitiet.

Politiet vil holde øje med, om cyklister og knallertkørere kører hensynsløst i trafikken og tjekke lovkrav som for eksempel, om man har lys på cyklen.

Sidste år blev 27 cyklister og ni knallertkørere dræbt i trafikken. Og 766 cyklister og 292 knallertførere kom til skade.

Tallene skal sænkes, og det håber Rigspolitiet, at kontroller som denne kan hjælpe med.

- Cyklister udgør en væsentlig procentdel af dem, der bliver dræbt eller kommer til skade. Det er underordnet, om de selv er skyld i det. Vi skal blot hjælpe med at oplyse om konsekvenserne ved at køre hensynsløst, siger Christian Bertelsen, politiassistent ved Rigspolitiet.

Det kan være dyrt at lave forseelser som cyklist.

Ifølge Cyklistforbundet koster det 1000 kroner at køre over for rødt. Samme beløb skal man af med, hvis man cykler med telefonen i hånden.

Man slipper dog 300 kroner billigere, hvis man cykler uden lys eller på fortovet.

En anden ting, der kunne nedsætte skaderne, er flere cykelhjelme på cyklisterne.

Christian Bertelsen så gerne, at det bliver lovpligtigt at køre med hjelm.

- Jeg opfordrer altid folk til at gøre det, men folk burde også være fornuftige nok til at gøre det af sig selv, siger han.

Hvert år dør omkring 30 cyklister ifølge Rådet for Sikker Trafik.

35 procent af dem er på grund af hovedskader.

Derudover ender cirka 3000 hvert år på skadestuen på grund af hovedskader.

I 2017 lavede Avisen.dk en undersøgelse om danskernes holdning til cykelhjelme.

Tallene viste, at 72 procent af de adspurgte mente, at det skulle være lovpligtigt at bære cykelhjelm.

Både Rådet for Sikker Trafik og Cyklistforbundet er dog imod et forbud, da de frygter, at det vil få danskerne til at droppe cyklen.

Politikontrollen løber fra 21. januar til 27. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce