Annonce
Aabenraa

Politiet giver status på problemer med kanonslag: Antallet af anmeldelser falder - men et nyt problem kan være på vej

Antallet af anmeldelser om kanonslag på Madevej i Aabenraa er faldet. Arkivfoto: Nicole Leicht Oszadlik
En massiv indsats fra politiets side ser ud til at have haft en effekt på antallet af ulovlige kanonslag i Aabenraa midtby. Men nu tyder noget på, at der er begyndende problemer med kraftigere former for fyrværkeri.

Aabenraa: Det er nu omkring en måned siden, at politiet begyndte at modtage en større mængde anmeldelser med udgangspunkt i området omkring Madevej i Aabenraa.

Anmeldelserne drejede sig om alt lige fra borgere, der frygtede at blive ramt af et kanonslag fra en forbikørende bil, til beboere, der måtte opgive deres nattesøvn på grund af larmen fra det ulovlige fyrværkeri.

Det fik politiet til at sætte gang i en massiv indsats, og den ser ud til at have virket. Her kan man nemlig nu melde om, at der i dag er langt færre anmeldelser om brag på stedet end tidligere.

Annonce

- Der har været flere forholdsvist rolige aftener sammenlignet med situationen for tre til fire uger siden. Der er færre forsamlet ved Madevej om aftenen, der er færre tilfælde af generende kørsel og færre tilfælde af affyring af kanonslag. Men problemet er ikke løst, da der stadig er tilfælde af både uro, generende kørsel og affyring af fyrværkeri, siger Tage Jehn, som er leder af beredskabet ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Derfor fortsætter de indsatsen på stedet. Denne går på øget patruljering og kontrollering samt dialog med borgerne i området, som også opfordres til at række ud, hvis de oplever uro eller kan hjælpe med tip. Politiet efterforsker alle sager.

Kraftigt fyrværkeri

Hos beboerne på Madevej er det heller ikke opfattelsen, at det er slut med problemerne. Mens antallet af kanonslag er faldet, tyder noget nemlig på, at andre typer ulovligt fyrværkeri har taget over.

- Problemet er da aftaget en smule, men de markerer stadig, at de er dernede. Vi hører stadig et par brag hver aften, og nogle af dem er meget høje, lyder det fra Leif Carstensen.

Og det er netop de høje brag, der bekymrer politiet. Tirsdag aften modtog man nemlig en del anmeldelser omkring klokken 21.30 og en lille time senere.

Og disse anmeldelser adskilte sig fra de tidligere.

- Anmelderne mente, der var tale om kraftigt fyrværkeri. Det kan vi ikke afvise, men vi har ikke fundet affyringsstederne, så vi kan ikke sige, hvilken type fyrværkeri der var tale om. Det er bekymrende, hvis der er tale om kraftigere fyrværkeri, og vi opfordrer alle til at ringe 114, hvis de kender til ulovligt fyrværkeri eller oplever uro, forklarer Tage Jehn.

Politiet understreger, at man vil fortsætte indsatsen i Aabenraa midtby, så længe det er nødvendigt.

Der har været flere forholdsvist rolige aftener sammenlignet med situationen for tre til fire uger siden. Der er færre forsamlet ved Madevej om aftenen, der er færre tilfælde af generende kørsel og færre tilfælde af affyring af kanonslag. Men problemet er ikke løst, da der stadig er tilfælde af både uro, generende kørsel og affyring af fyrværkeri.

Tage Jehn, leder af beredskabet ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Kanonslag i Aabenraa midtby

Allerede sidste år kunne borgerne i Aabenraa midtby begynde at berette om problemer med affyring af ulovlige kanonslag i månederne op til nytår.

Da problemerne begyndte at gentage sig i efteråret, satte politiet massivt ind for at undgå en gentagelse af situationen.

I dag er antallet af anmeldelser faldet, men både politi og borgere i området understreger, at problemet ikke er løst.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Sønderborg

Flittige skilte-tyve gør livet surt for trafikanter og tilsynsførende: - Nu også der? Vi laver ikke andet end at bestille nye skilte

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Varde

Ny strategi i høring: Turisterne er køer, der skal malkes

Annonce