Annonce
112

Politiet har afspærret gade: Vidne så kvinde blive kørt væk i ambulance

En håndfuld politifolk var stadig på stedet, omkring tre timer efter episoden fandt sted. Der var dog ro på tingene der.Foto: Søren Gylling

Kolding: Politiet afspærrede tirsdag formiddag en del af området omkring Munkegade og Klostergade i forbindelse med en efterforskning.

Ifølge Torben Wind, vagthavende ved Sydøstjyllands Politi, blev området spærret af, fordi der var sket en episode, der skabte uro og bekymring. Politiet modtog ifølge Torben Wind en anmeldelse om episoden, som Wind ikke vil komme nærmere ind på, klokken 09.53. Han kunne altså ikke oplyse yderligere om de involverede personer, eller hvad der var sket.

Ana Fressl, der er tjener på Tobbers, lagde godt mærke til, at politiet i løbet af formiddagen dukkede talstærkt op på Munkegade. Hun så dog ikke, hvad der skete op til, at politiet ankom til stedet.

- Der var en kvinde, der blev kørt væk i ambulance. Hun så ikke ud til at have det så godt, siger Anna Fressl.

Hun fortæller yderligere, at der har været masser af politi i området, og at der både har været hundepatruljer og retsteknikere på stedet.

JydskeVestkysten har forsøgt at få politiet til at bekræfte, at der er tale om en voldsepisode, men politiet henviser til en pressemeddelelse, der kommer senere. Her vil man også kunne finde svar på, om det var en kvinde, der blev kørt væk i ambulancen.

Et vidne har derudover fortalt, at politiet angiveligt leder efter en sort varevogn. Dette har JydskeVestkysten også forsøgt at få bekræftet, men politiet henviser igen til pressemeddelelsen.

Annonce
Politisag i Kolding midtby.Foto: Søren Gylling
Politisag i Kolding midtby.Foto: Søren Gylling
Politisag i Kolding midtby.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce