Annonce
Kolding

Politiet har fået "en del" henvendelser om kunsttyveri på Trapholt

Selvom politiet allerede har fået henvendelser om tyveriet fra Trapholt, hører de stadig gerne fra folk, der har oplysninger. Arkivfoto: Søren Gylling

Politiet er i øjeblikket i gang med at kigge henvendelser fra offentligheden igennem som en del af efterforskningen i sagen om kunsttyverierne fra Trapholt.

Kolding: Et døgn efter Sydøstjyllands Politi har bedt offentligheden om hjælp til at opklare to indbrud mod Trapholt Museum i Kolding, har politiet allerede modtaget en del henvendelser. Det fortæller politikommissær Brian Skovrup Christensen.

- Vi har fået nogle henvendelser, som vi sidder og arbejder med nu som en del af efterforskningen. Men vi hører stadig gerne fra folk, der har været omkring Trapholt eller set noget mistænkeligt på gerningstidspunkterne, siger politikommissæren.

Hvad drejer henvendelserne om?

- Det er meget blandet, så lige nu er i vi i gang med at vurdere dem. Der har været en del henvendelser, og der er kun gået døgn, så det er svært at sige, hvad de konkret indeholder, og hvad de kan bruges til.

Annonce

Tyverierne

10. december begik flere gerningsmænd indbrud på Trapholt, hvor de blandt andet stjal en cirka 30 kilo tung Kay Bojesen-abe fra museet.

Den 1. januar blev der igen begået Trapholt, hvor værket "Rolexgate" af kunstneren Marco Evaristti blev stjålet af formentligt to gerningsmænd.

Værket Rolexgate forestiller indgangen til koncentrationslejren Auschwitz. Det er blandt andet lavet i guld og diamanter. Og i toppen af indgangspartiet har kunstneren indstøbt et Rolex ur.

Gerningsmændene kan have cyklet til gerningsstedet, oplyser politiet, der har fået henvendelser fra folk, der kan set personer omkring Trapholt eller personer, som cyklede i området omkring Trapholt.

Fåmælt om efterforskning

Natten til den 10. december 2018 begik formentlig flere gerningsmænd indbrud mod museet, og der blev blandt andet stjålet en cirka 30 kilo tung Kay Bojesen-abe. Igen den 1. januar 2019 cirka klokken 00.03 blev der begået indbrud på Trapholt, hvor værket "Rolexgate" af kunstneren Marco Evaristti blev stjålet. Sandsynligvis af to gerningsmænd.

Brian Skovrup Christensen, hvordan er tyvene kommet ind på Trapholt?

- Det kan jeg ikke oplyse noget om af hensyn til efterforskningen.

Er der overvågning på Trapholt, og har I i så fald tjekket den?

- Alt, hvad der drejer sig om den indledende efterforskning, har jeg ingen kommentarer til.

Har I været ude og tale med naboer til Trapholt?

- Jeg kan sige, at vi har talt med en del vidner af forskellig art indtil videre. Det indgår alt sammen i en efterforskning, som jeg har meget svært ved at sige mere om, så længe vi er i gang med den.

Efterforsker bredt

Det første tyveri skete for knap en måned siden, og det andet skete nytårsaften. Hvad er der sket i efterforskningen i den tid, der er gået?

- Vi efterforsker sagerne lige som alle andre sager, der kommer ind. Det er klart, at to indbrud samme sted gør, at vi overvejer, om det kan være de samme gerningsmænd. Vi efterforsker også så bredt, at vi også kigger på dem særskilt. Vi kan ikke med vide noget med garanti.

Der er vel næppe et smartere tidspunkt begå et indbrud end tre minutter over midnat nytårsaften, mens det hele larmer uden for. Hvad fortæller det om gerningsmændene?

- Det vil være gætterier, hvis jeg skal til at sige noget om gerningsmændene. Vi er stadig i gang med efterforskning, og jeg vil ikke gætte på, om tidspunktet er tilfældigt eller ej.

I beder om offentlighedens hjælp til efterforskningen. Hvorfor holder I detaljerne om efterforskningen så tæt på kroppen?

- Lige nu har vi en igangværende efterforskning, og det, vi har brug for, er at få ting at vide fra offentligheden, hvis de har set noget. Der er nogle ting i sagen, vi på ingen måde kan oplyse om, fordi de indgår i efterforskningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce