Annonce
Varde

Politiet har fjernet én af de biler, som tysk feriegæst efterlod: Men kun af én bestemt grund

Bilen har ligget i grøften siden september. Arkivfoto: John Randeris
Det påhviler ejere at fjerne biler, der har været udsat for færdselsuheld. Men i dette tilfælde blev der gjort en undtagelse.
Annonce

Vejers Strand: Det er helt undtagelsesvist, at politiet bruger tid og penge på at fjerne biler, der er havnet i grøften. Men nu er det sket, oplyser politikommissær Søren Larsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det drejer sig om en feriegæst fra Tyskland, Peter Wels, som har opholdt sig i Vejers Strand en stor del af sommeren 2020. Han havde adskillige køretøjer med på ferie. Dem efterlod han i forbindelse med, at han tog tilbage til Tyskland og fik en knæoperation. Bilerne har været forladt siden august/september.

Den ene bil, en personbil, Chrysler PT, var endt i grøften på Vejers Havvej, og den har politiet nu fjernet, selv om det er meget usædvanligt, at myndighederne bruger ressourcer på den slags. Det påhviler nemlig ejeren. Men der var en grund:

- En siderude var knust, og det betyder, at bilen taber værdi, siger politikommissær Søren Larsen.

Nu opbevares Chrysleren af politiet, der altså også har bekostet bugseringen.

Annonce

To biler er der endnu

Peter Wels efterlod desuden to biler og to påhængsvogne, der nu står på parkeringspladsen ved nedkørslen til Vejers Strand, altså det gamle strandhotel. Det drejer sig om en amerikansk truck med en stor trailer, der blandt andet kan bruges til beboelse og en Mercedes stationcar med en trailer.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Peter Wels, der gerne vil fjerne bilerne, men de skærpede coronarestriktioner er kommet på tværs, samtidig med at Peter Wels har helbredsmæssige udfordringer. I forbindelse med de dårlige knæ inddrog tysk politi nemlig hans kørekort, har han tidligere forklaret til JydskeVestkysten.

Peter Wels bor i Falkensee, som ligger en smule vest for Berlin - i delstaten Brandenburg. Han har forklaret, at Chrysleren røg i grøften ved et hændeligt uheld.

Der har været en del debat i lokalsamfundet om de efterladte biler, og adskillige har meldt dem til politiet, som altså ikke uden videre tager affære i en sådan sag.

Biler og påhængsvogne, som er forladt nær stranden. Arkivfoto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce