Annonce
112

Politiet lukker torvehandel: Anses nu som et arrangement

Politiet var fredag rundt hos de handlende på Gravene for at bede dem mærke op, så kunderne ikke stod for tæt. Nu er der helt lukket for torvehandel ind til videre. Arkivfoto: Jacob Schultz
Det er slut med at gå på Gravene tirsdag og fredag for at handle frisk grønt, blomster, ost og så videre.
Annonce

HADERSLEV: Der bliver ingen torvedag fra tirsdag. Efter politiet fredag var på Gravene for at få kunderne til at holde afstand, og bede de handlende mærke op, bliver der nu strammet yderligere op.

Politiet henvendte sig efterfølgende sig til Haderslev Kommune med meldingen om, at torvedagen nu betragtes som et ”arrangement”. Der må altså ikke være over ti personer til stede. Alene antallet af torvehandlende ligger deromkring. Med ansatte kommer de over.

– Med de retningslinjer, der er for arrangementer, er vi nødt til midlertidigt at lukke ned for torvedag, konstaterer Kent Skovfoged Hansen, afdelingsleder i Teknik og Miljø.

Haderslev Kommune vil kompensere sælgerne for den stadeplads, de har betalt for.

Udover stadepladser er der også 13 caféer, barer og lignende, der har betalt leje for udendørsservering rundt om på offentlige arealer for eksempel i gågaden og på Torvet. De får indtil videre tilbagebetalt lejen for én måned.

– Hvis de har fået påbud om at lukke ned, så har de selvfølgelig heller ikke deres udeservering. Det vil også være svært at overholde de relativt store afstandskrav om, hvor mange der må være der.

De 13 betaler for muligheden for udeservering hele året. For eksempel ved at stille terrassevarmere op.

Annonce

Sommersæson

Derudover er der nogle, som kun betaler for muligheden i sommerhalvåret fra 1. april.

– Hvis det her fortsætter, så går vi selvfølgelig også ind og refunderer dem. Det er et forsøg på at understøtte dem så godt, som det nu er muligt i den her trælse situation, uddyber Kent Skovfoged Hansen.

Han forventer, at der kan holdes torvedag igen, når forbuddet mod at forsamles mere end ti personer, bliver ophævet af myndighederne.

– Hvad er tidshorisonten?

– Forhåbentlig for de handlende; så snart som muligt. De er naturligvis meget ærgerlige, for den her tid er utrolig hård for deres forretninger, men vi er nødt til at følge de regler, der er lige nu, og være med til at begrænse smitten ved ikke at holde arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce