Annonce
Sønderborg

Politiet: Hellesøe fuckede med trafiksikkerheden

Fotos: Privat og Timo Battefeld
Den kendte tv-mand Jan Hellesøe var skyld i det trafikuheld, han var involveret i tilbage i 2017. Han holdt ikke afstand nok til en forankørende lastbil og derfor kørte galt på motorvejen, mener Sydøstjyllands Politi. Hellesøe nægter sig skyldig i at have overtrådt færdselsloven. Han risikerer af få en betinget frakendelse af førerretten.
Annonce

- Jeg er taknemmelig for, at jeg er her i dag.

Sådan sagde DR-vært og manipulationsekspert Jan Hellesøe fra Sønderborg, da han torsdag var i Retten i Kolding. Her gav han høfligt og noget usædvanligt hånd til både dommer og anklager, før han satte sig i vidneskranken. Håndtrykkene gentog han, da han forlod retslokale 3.

- Gør man ikke det? Det har jeg da lært hjemmefra, sagde Jan Hellesøe. Sydøstjyllands Politi kræver ham idømt en bøde og en betinget frakendelse af førerretten, fordi politiet mener, at han var ansvarlig for den trafikulykke, han var involveret i om morgenen 12. oktober 2017 på motorvejen ved Christiansfeld. Politiet mener, at han "tilsidesatte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden" og ikke har udvist "tilstrækkelig agtpågivenhed og uden at afpasse afstanden til forankørende tilstrækkeligt".

Altså politiet mener, at Jan Hellesøe kørte for tæt bag ved en polsk indregistreret lastbil med sættevogn, som han i sin Audi A7 endte helt inde under. Det var nærmest et mirakel, at han ikke blev slået ihjel eller blev alvorligt kvæstet. Han nægter sig skyldig.

- Lastbilen bremser op. Det kan næsten ikke være andet en en kraftig opbremsning, der gør, at jeg pludselig ender inde under den, forklarede Jan Hellesøe, der er 38 år. Han mener, at han kørte 90 kilometer i timen bag lastbilen, og at han var 20-30 meter bag den. Et vidne forklarede i retten, at han og Jan Hellesøe op igennem Sønderjylland havde kørte sammen - og skiftede til at køre forrest efter overhalinger af lastbiler. Vidnet mente, de kørte 120-130 kilometer i timen. Han lå selv 100 meter bag Jan Hellesøe, da uheldet skete. Vidnet kunne vige udenom mod venstre ud i overhalingsbanen og helt ud i midterrabatten. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Vidnet kunne ikke udelukke, at Hellesøes fart var nede på 90 kilometer i timen, da han kørte lige bag lastbilen.

Jeg klodsede bremserne i. Grunden til at ingen kom til skade er, at jeg kørte godt. Det fik jeg at vide af politiet, og det tager jeg med mig.

Jan Hellesøe, i retten

Annonce

Klodsede bremser

Jan Hellesøe forklarede, at lastbilen må have bremset op i samme sekund, han orienterede sig i venstre sidespejl og bakspejl for at foretage en overhaling.

- Jeg klodsede bremserne i. Grunden til at ingen kom til skade er, at jeg kørte godt. Det fik jeg at vide af politiet, og det tager jeg med mig, forklarede Jan Hellesøe. Han var netop blevet færdig med en håndfri telefonsamtale, da uheldet skete.

Han fortalte i retten, at han er en rutineret bilist, der de seneste 20 år har kørte mere end en million kilometer. Retssagen er blevet udsat to gange, og Hellesøes forsvarer Bettina Antitsch Mortensen gjorde i sin procedure opmærksom på, at det i hvert fald ikke er hendes klients ansvar, og at det bør komme ham til gode, hvis han kendes skyldig. Så sagen eventuelt kan klares med en bøde. Dommen falder først på torsdag.

Jan Hellesøe er kendt for tv-programmer som "Fuckr med din hjerne" og "Manipulator".

Jan Helleøes Audi A7 blev totaltskadet ved uheldet. Privatfoto
Jan Helleøe kom heldigvis intet til, da han kørte galt. Foto: Timo Battefeld
Jan Hellesøe i trafikuheld. Privatfoto
Jan Hellesøe lige efter uheldet. Han har selv kaldt det en "klam selfie" taget under en form for chok. Privatfoto
Jan Hellesøe i trafikuheld. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce