x
Annonce
Sønderborg

Politiet: Hellesøe fuckede med trafiksikkerheden

Fotos: Privat og Timo Battefeld
Den kendte tv-mand Jan Hellesøe var skyld i det trafikuheld, han var involveret i tilbage i 2017. Han holdt ikke afstand nok til en forankørende lastbil og derfor kørte galt på motorvejen, mener Sydøstjyllands Politi. Hellesøe nægter sig skyldig i at have overtrådt færdselsloven. Han risikerer af få en betinget frakendelse af førerretten.

- Jeg er taknemmelig for, at jeg er her i dag.

Sådan sagde DR-vært og manipulationsekspert Jan Hellesøe fra Sønderborg, da han torsdag var i Retten i Kolding. Her gav han høfligt og noget usædvanligt hånd til både dommer og anklager, før han satte sig i vidneskranken. Håndtrykkene gentog han, da han forlod retslokale 3.

- Gør man ikke det? Det har jeg da lært hjemmefra, sagde Jan Hellesøe. Sydøstjyllands Politi kræver ham idømt en bøde og en betinget frakendelse af førerretten, fordi politiet mener, at han var ansvarlig for den trafikulykke, han var involveret i om morgenen 12. oktober 2017 på motorvejen ved Christiansfeld. Politiet mener, at han "tilsidesatte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden" og ikke har udvist "tilstrækkelig agtpågivenhed og uden at afpasse afstanden til forankørende tilstrækkeligt".

Altså politiet mener, at Jan Hellesøe kørte for tæt bag ved en polsk indregistreret lastbil med sættevogn, som han i sin Audi A7 endte helt inde under. Det var nærmest et mirakel, at han ikke blev slået ihjel eller blev alvorligt kvæstet. Han nægter sig skyldig.

- Lastbilen bremser op. Det kan næsten ikke være andet en en kraftig opbremsning, der gør, at jeg pludselig ender inde under den, forklarede Jan Hellesøe, der er 38 år. Han mener, at han kørte 90 kilometer i timen bag lastbilen, og at han var 20-30 meter bag den. Et vidne forklarede i retten, at han og Jan Hellesøe op igennem Sønderjylland havde kørte sammen - og skiftede til at køre forrest efter overhalinger af lastbiler. Vidnet mente, de kørte 120-130 kilometer i timen. Han lå selv 100 meter bag Jan Hellesøe, da uheldet skete. Vidnet kunne vige udenom mod venstre ud i overhalingsbanen og helt ud i midterrabatten. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Vidnet kunne ikke udelukke, at Hellesøes fart var nede på 90 kilometer i timen, da han kørte lige bag lastbilen.

Annonce

Jeg klodsede bremserne i. Grunden til at ingen kom til skade er, at jeg kørte godt. Det fik jeg at vide af politiet, og det tager jeg med mig.

Jan Hellesøe, i retten

Klodsede bremser

Jan Hellesøe forklarede, at lastbilen må have bremset op i samme sekund, han orienterede sig i venstre sidespejl og bakspejl for at foretage en overhaling.

- Jeg klodsede bremserne i. Grunden til at ingen kom til skade er, at jeg kørte godt. Det fik jeg at vide af politiet, og det tager jeg med mig, forklarede Jan Hellesøe. Han var netop blevet færdig med en håndfri telefonsamtale, da uheldet skete.

Han fortalte i retten, at han er en rutineret bilist, der de seneste 20 år har kørte mere end en million kilometer. Retssagen er blevet udsat to gange, og Hellesøes forsvarer Bettina Antitsch Mortensen gjorde i sin procedure opmærksom på, at det i hvert fald ikke er hendes klients ansvar, og at det bør komme ham til gode, hvis han kendes skyldig. Så sagen eventuelt kan klares med en bøde. Dommen falder først på torsdag.

Jan Hellesøe er kendt for tv-programmer som "Fuckr med din hjerne" og "Manipulator".

Jan Helleøes Audi A7 blev totaltskadet ved uheldet. Privatfoto
Jan Helleøe kom heldigvis intet til, da han kørte galt. Foto: Timo Battefeld
Jan Hellesøe i trafikuheld. Privatfoto
Jan Hellesøe lige efter uheldet. Han har selv kaldt det en "klam selfie" taget under en form for chok. Privatfoto
Jan Hellesøe i trafikuheld. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce